Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Οι ιδρυτές της Google πρώτοι στη λίστα με τους 100 ισχυρότερους των βρετανικών ΜΜΕ


Τα «τρομερά παιδιά» στην κορυφή


Οι δύο ιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σέρτζι Μπριν βρίσκονται φέτος στην πρώτη θέση της λίστας της Guardian με τους 100 ανθρώπους που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στα βρετανικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τον Guardian, οι δύο άνδρες θεωρούνται ισχυρότεροι λόγω της αξιοσημείωτης επίδρασης του Google στα μέσα ενημέρωσης.
Από τη δεύτερη θέση της λίστας «έπεσε» ο μεγιστάνας του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ. Ο πρόεδρος της News Corp έχασε την θέση του για πρώτη φορά από τον δεύτερο γιο του Τζέιμς.
Πιο συγκεκριμένα, ο Τζέιμς Μέρντοχ, πρόεδρος του βρετανικού τηλεοπτικού ομίλου BSkyB του ομίλου News Corporation για την Ασία και την Ευρώπη βρίσκεται στην δεύτερη θέση, στέλνοντας τον πατέρα του στην πέμπτη.
Ένα ακόμα μέλος της οικογένειας Μέρντοχ, η Ελίζαμπεθ, περιλαμβάνεται στη λίστα και μάλιστα αρκετά ψηλά, στην 27η θέση ενώ στην έκτη θέση βρίσκεται το αφεντικό της Αpple, ο 53χρονος Στηβ Τζομπς.Οι υποψήφιοι για τη λίστα του Guardian κρίνονται από ομάδα ειδικών με βάση την πολιτιστική, πολιτική και οικονομική επιρροή τους.


πηγη:in.gr(Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό)

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ετσι ειναι αυτα...Εχει ο καιρος γυρισματα...

Related Posts with Thumbnails