Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Κατηγορίες σε εξι στελέχη της "Helios"

Σε έξι στελέχη της εταιρείας "Helios" επέδωσε κατηγορητήρια η Εισαγγελία Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση από την 6η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, Μυρτώ Τζαφεράκου, των ανακρίσεων για την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό Αττικής. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος" οι κατηγορίες, που απαγγέλθηκαν, είναι συγκεκριμένες και στη πλειοψηφία τους αφορούν ανθρωποκτονία κατά συρροή και αμέλεια καθήκοντος, που οδήγησε στο θάνατο τους 121 επιβάτες και πλήρωμα της πτήσης HCY522 της "Helios", στις 14 Αυγούστου 2005.
Μαζί με τα κατηγορητήρια επιδόθηκε και όλο το ανακριτικό υλικό, ώστε οι παραλήπτες του να ετοιμαστούν για την ακρόαση, που είναι το επόμενο στάδιο της νομικής διαδικασίας.
Η ανακριτική διαδικασία στην Αθήνα ξεκίνησε λίγες μέρες μετά τη παράδοση του πορίσματος Τσολάκη, στις 15 Οκτωβρίου 2006, όταν η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράιου, άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου.
Ο Εισαγγελέας, που μελέτησε το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, άσκησε δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Η όλη διαδικασία παρακολουθείται στενά από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Παναγιώτη Πούλιο, ο οποίο συμμετείχε και στις έρευνες από την πρώτη ώρα του δυστυχήματος, όπως και στη πτήση αναπαράστασης.

πηγη:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails