Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Το πρώτο River Ecofestival φιλοξενούν οι όχθες του Αλφειού στην Αρχαία Ολυμπία


Από 6 ώς 10 Αυγούστου

Ένα διαφορετικό φεστιβάλ, το River Ecofestival, με συναυλίες, αλλά και συζητήσεις αφιερωμένες στη διάσωση, την προστασία και την οικοανάπτυξη της λεκάνης του Αλφειού, διοργανώνει από τις 6 έως τις 10 Αυγούστου η οργάνωση «Αλφειός-δράσεις οικολογίας και πολιτισμού».
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν, στις όχθες του ποταμού Αλφειού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μουριά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, 2 χιλιόμετρα περίπου από τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαίο στάδιο.
Οι κεντρικοί άξονες των συζητήσεων είναι:
-Φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον. Μετά την καταστροφή, τι ; -Οικοσύστημα ΑΛΦΕΙΟΥ. Προστασία και διαχείριση-Αποκατάσταση- Πολιτιστική ανάδειξη – Οικοτουριστική Ανάπτυξη-Εθελοντισμός και τοπική κοινωνία
Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών. Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:
- Τετάρτη, 6 Αυγούστου, συναυλία των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σάκη Μπουλά, Χρήστου Θηβαίου και Γιάννη Ζουγανέλη.- Πέμπτη, 7 Αυγούστου, συναυλία των Μπλε - Παρασκευή, 8 Αυγούστου, συναυλία της Αλκηστης Πρωτοψάλτη, - Σάββατο, 9 Αυγούστου, συναυλία με τους ΟΝΑΡ και «Υπόγεια Ρεύματα» και - Κυριακή, 10 Αυγούστου, συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα
Παράλληλα, τις ημέρες του φεστιβάλ, επιλεγμένα μικρά μουσικά σχήματα, κυρίως νέων και μαθητών, γκρουπάκια και DJ θα ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.
Τις εκδηλώσεις στηρίζουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας και οι παρόχθιοι δήμοι του Αλφειού ποταμού.
πηγη :in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails