Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

Αύξηση έρχεται στον φόρο για τα τσιγάρα, 20% πάνω τα τέλη κυκλοφορίας

Η σημαντική υστέρηση των εσόδων οδηγεί την κυβέρνηση στην επιβολή φορολογικών μέτρων για να στηρίξει τον προϋπολογισμό, καθώς το έλλειμμα έχει ξεφύγει από τον στόχο του οικονομικού επιτελείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται Το Βήμα, στο υπουργείο Οικονομίας μελετάται η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξομοίωση του ειδικού φόρου στα τσιγάρα, καθώς υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις από χώρες σε χώρες.
Ενδεικτική είναι η διαφορά των τιμών σε Ελλάδα και Αγγλία. Στη χώρα μας ο φόρος ανέρχεται στα 1,72 ευρώ σε κάθε πακέτο των 3 ευρώ, ενώ στην Αγγλία ανέρχεται στα 5 ευρώ για κάθε πακέτο των 8,12 ευρώ. Παράλληλα, εξετάζεται να αυξηθούν και τα τέλη κυκλοφορίας κατά 20%. Η απόφαση αυτή θα ληφθεί μέσα στον Σεπτέμβριο έτσι ώστε το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο να πληρώσουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων τα νέα τέλη.
Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την είσπραξη φορολογικών εσόδων 54,6 δισ. ευρώ, αλλά ως το τέλος Ιουνίου είχαν εισπραχθεί 24,8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι εισπράξεις αυξήθηκαν τον Ιούλιο στα 4,5 δισ. ευρώ. Έτσι, ως το τέλος του έτους θα πρέπει να αντληθούν από την οικονομία συνολικά 25 δισ. ευρώ.
πηγη:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails