Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

Μία ακόμη μετακίνηση γιατρού -αν και τελικά δεν έγινε- ήρθε να ταράξει την λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, καθώς αυτή τη φορά θα το άφηνε με έναν μόνο χειρουργό. Και αυτή η απόφαση είναι από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, η δεύτερη μέσα σε λίγο διάστημα, με την οποία έδινε μετάθεση στον χειρουργό επιμελητή γιατρό του νοσοκομείου την περασμένη εβδομάδα, για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας.
Θα άφηνε έτσι ουσιαστικά με ένα χειρουργό το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, και μια από τις δύο πιο σημαντικές κλινικές του χωρίς την δυνατότητα να δουλέψει, καθώς με ένα μόνο γιατρό, όπως είναι αντιληπτό, είναι αδύνατο να βγουν οι εφημερίες.
Από ό,τι μάθαμε, μετά από έντονες παρεμβάσεις που έγιναν τόσο από το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και από πολιτικούς παράγοντες, με νέα απόφαση του υπουργείου η μετάθεση αυτή “πάγωσε“ μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο. Μέσα σε αυτό το διάστημα το νοσοκομείο θα πρέπει να έχει φροντίσει να έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες για να προσλάβει δεύτερο χειρουργό, αν θέλει να λειτουργήσει πλήρως η κλινική.
Ομως τα γεγονότα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν σταματούν εδώ. Από την περασμένη Παρασκευή ο υπό μετάθεση γιατρός πήρε αναρρωτική άδεια μιας εβδομάδας, την οποία υπογράφει ο διευθυντής της Χειρουργικής - ο οποίος όμως από την Παρασκευή και μετά θα ήταν ο ίδιος σε κανονική άδεια, κι έτσι οι εφημερίες για την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα έμεναν ακάλυπτες.
Αποτέλεσμα ήταν να ανακληθεί από την διοίκηση η κανονική άδεια του διευθυντή της Χειρουργικής για να μην μείνει το νοσοκομείο χωρίς χειρουργό την στιγμή που υπήρχαν και ασθενείς στην κλινική.

πηγη:Εφημεριδα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails