Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Διαταγή εκκένωσης εκδίδει ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης εν αναμονή του «Γκούσταβ»

Ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης εξέδωσε διαταγή εκκένωσης της πόλης, καθώς ο τυφώνας Γκούσταβ πέρασε από την Κούβα στον Κόλπο του Μεξικού. Σε συναγερμό ολόκληρη η πολιτεία της Λουιζιάνα. Δεν αποκλείει αναβολή του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών ο Τζον ΜακΚέιν.
Ο Γκούσταβ που έχει ενισχυθεί σε τυφώνα κατηγορίας 4 στην κλίμακα Σαρίφ-Σίμπσον, με ανέμους που φθάνουν τα 240 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν κι άλλο στο πέρασμά του από τον Κόλπο του Μεξικού, χωρίς να αποκλείεται να φτάσει την κατηγορία 5.
Ο δήμαρχος της πολυπαθούς Νέας Ορλεάνης Ρέι Ναγκίν εξέδωσε το Σάββατο το βράδυ διαταγή υποχρεωτικής εκκένωσης της πόλης, λέγοντας ότι οι κάτοικοι της Δυτικής Όχθης θα πρέπει να ξεκινήσουν την εκκένωση στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής (ώρα Ελλάδος), για να ακολουθήσουν εκείνοι της Ανατολικής Όχθης στις 20:00 την Κυριακή (ώρα Ελλάδος).
Χαρακτήρισε τον Γκούσταβ «καταιγίδα του αιώνα» και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η πραγματικότητα, όχι κάποιο τεστ. Για όσους θεωρούν ότι μπορούν να ξεπεράσουν αυτή την καταιγίδα, τους έχω νέα: αυτό θα είναι το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσαν να κάνουν στη ζωή τους».
Είπε επίσης στους κατοίκους της, κατεστραμμένης σε μεγάλο μέρος από τον τυφώνα Κατρίνα, πόλης ότι «οφείλουν να φοβηθούν».
Επιπλέον, η αστυνομία, η πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες της πόλης έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

ΠΗΓΗ:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails