Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Ψάχνετε για σπίτι;--Βίλες με ένα ευρώ 1€ σε μικρή πόλη της Σικελίας!

Μία επαναστατική λύση για την αναζωογόνηση του ερειπωμένου ιστορικού της κέντρου βρήκε η μικρή πόλη Σαλέμι της δυτικής Σικελίας, προσφέροντας τις παλιές βίλες στην τιμή του ενός ευρώ (!) με υποχρέωση του αγοραστή να τις ανακαινίσει εντός δύο ετών.
Η ιδέα ανήκει στον δήμαρχο της πόλης Βιτόριο Σγκάρμπι, ο οποίος δηλώνει πεπεισμένος πως αυτή είναι η μοναδική λύση για να αναβιώσει η ιστορική «καρδιά» του Σαλέμι, που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ποταμούς της Σικελίας.
Τα περισσότερα σπίτια καταστράφηκαν από σεισμική δόνηση που συγκλόνισε την περιοχή προ 40ετίας και έκτοτε οι περισσότεροι κάτοικοι εγκατέλειψαν την περιοχή.
Αυτή τη στιγμή 3.700 σπίτια ανήκουν στο δημοτικό συμβούλιο, τα περισσότερα στην παλιά πόλη, και κινδυνεύουν με κατάρρευση, εξηγεί ο δήμαρχος.
Χρειάζεται μόλις ένα ευρώ για να αγοράσει κάποιος μια βίλα στο Σαλέμι, αλλά υποχρεούται να την ανακαινίσει μέσα σε δύο χρόνια διατηρώντας το αρχιτεκτονικό της στυλ.
Αρχικά ο Βιτόριο Σγκάρμπι προσέφερε τα σπίτια δωρεάν σε κατοίκους του Σαλέμι που συμφώνησαν να προχωρήσουν σε ανακαίνιση.
Μετά, όμως, σκέφθηκε πως θα πρέπει να επεκτείνει την ιδέα και προκειμένου να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον προσέφερε το πρώτο σπίτι στον πρόεδρο της Milan Μάσιμο Μοράτι.
Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά ενός σπιτιού στο Σαλέμι φαίνεται πως βρίσκεται και ο πρώην σταρ των Genesis, Πίτερ Γκάμπριελ, αναφέρει το BBC.
Πρώην κριτικός τέχνος, που κάποτε αυτοπροσδιοριζόταν ως αναρχικός, ο δήμαρχος Σγκάρμπι είχε διατελέσει σε υψηλή θέση στο ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού στην προηγούμενη κυβέρνηση του νυν πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
πηγη:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails