Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

2ο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥH 19 -ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
έκθεση φωτογραφίας με θέματα «κοινωνικός αποκλεισμός» σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη, φωτογραφικό υλικό από την παγκόσμια δράση της Συμμαχίας Κατά της Φτώχειας και 8 γελοιογραφίες για το περιβάλλον και αυτούς που μας διοικούν από τους συνεργάτες του περιοδικού Γαλέρα.
Την Παρασκευή το βράδυ στις 8 ώρα θα γίνει διάλεξη με θέμα «Ελλάδα- Γεωργία :Μια μελέτη σχετικά με την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά» με ομιλητή τον Dr. Avtandil Mikaberidze Διευθυντή του Γεωργιανού Ινστιτούτου Αθηνών. Θα ακολουθήσει στις 9 μουσική βραδιά με την Δανάη Παναγιωτοπούλου.
Το Σάββατο στις 6 μ.μ. Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά σχολικής ηλικίας με την Περιβαλλοντική ομάδα εθελοντών «Αρχέλων» και την ζωγράφο Isabelle Bachmann.
Στις 8 μ.μ. ομιλίες με θέματα «Ο ρατσισμός μέσα από τα μάτια του κοινωνικού επιστήμονα» με την Αγγελική Ρουμελιώτη κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Υγείας Μεσσηνίας. «Όταν οι μετανάστες οργανώνονται» με την Λωρέτα Mac Cauley από την οργάνωση Ένωση Αφρικανών Γυναικών. «Ένα κίνημα γεννιέται» με την Σόνια Μητραλιά από το κίνημα Όχι στον Ρατσισμό από την Κούνια. Θα συντονίσει η Δήμητρα Ψαρούλη – Τσουμελέα κοινωνική λειτουργός και νομαρχιακή σύμβουλος. Στις 9 μ.μ. θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Silencio” , χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων από το Σιέρα Λεόνε και από την Βουλγαρία το συγκρότημα «Rodina» παράλληλα θα λειτουργούν περίπτερα με παραδοσιακές γεύσεις από διάφορες χώρες.
Την Κυριακή στις 11 το πρωί θα δοθεί παράσταση καραγκιόζη με το θίασο του Κώστα Μακρή και στις 8 το βράδυ θα ξεκινήσει η προβολή των ταινιών «Το ταξίδι: Το ελληνοαμερικάνικο όνειρο» της Μαρίας Ηλίου , «Μικρές Οδύσσειες» ντοκυμαντέρ της ΕΡΤ και οι ταινίες από το 132ο δημοτικό σχολείο Αθηνών «Παιχνίδια από τις πατρίδες μας» και «Παιχνίδια από τις πατρίδες μας μαζί με τους γονείς μας».
Η είσοδος όλες τις μέρες είναι ελεύθερη ενώ σε περίπτωση που υπάρχει άστατος καιρός οι μουσικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα του ΤΕΕ.
ΤΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΑΙA ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails