Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Πακιστάν: Πάνω από 50 οι νεκροί από την έκρηξη στο Ισλαμαμπατ...

Τουλάχιστον πενήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 200 τραυματίστηκαν από πολύ ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα μπροστά σε πολυτελές ξενοδοχείο, στο Ισλαμαμπάντ.
Ο απολογισμός είναι προσωρινός αφού πολλοί είναι οι παγιδευμένοι μέσα στο ξενοδοχείο το οποίο έχει καταστραφεί από την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε μετά την έκρηξη. Η αστυνομία δήλωσε ότι το ξενοδοχείο που έγινε στόχος επίθεσης μπορεί να καταρρεύσει.
"Ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά εμβόλισε την είσοδο και μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί 40 πτώματα, αλλά ο αριθμός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος", είπε ο Ασγκάρ Ράζ Γκαρνταζί, διοικητής της αστυνομίας και επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί είναι περίπου 50 και οι τραυματίες γύρω στους 200.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Ασίφ Αλί Ζαρντάρι έκανε την πρώτη του ομιλία στο κοινοβούλιο, μερικές εκατοντάδες μέτρα ανατολικά του ξενοδοχείου τονίζοντας ότι ''η τρομοκρατία πρέπει να ξεριζωθεί''.
Μετά την έκρηξη εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε τουλάχιστον δύο σημεία του ξενοδοχείου το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και διαθέτει 290 δωμάτια.
Από την έκρηξη δημιουργήθηκε κρατήρας στον δρόμο που γέμισε από συντρίμμια.
Επίσης, από την έκρηξη κατέρρευσε η οροφή του εστιατορίου του ξενοδοχείου, όπου την ώρα εκείνη 200 με 300 άτομα γευμάτιζαν.
πηγη:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails