Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Τακτικούς ελέγχους στα οικονομικά της Εκκλησίας αποφάσισε η Διαρκης Ιερα Συνοδος --Ανοιχτά βιβλία ανά 6μηνο

Κάθε έξι μήνες θα ελέγχονται οι οργανισμοί της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη» και ΣΥΜΕΑΝ, στους οποίους διαπιστώθηκαν ελλείμματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Συγκεκριμένα, έπειτα από ελέγχους έχει διαπιστωθεί μαύρη τρύπα που ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ στην «Αλληλεγγύη» και ελλείμματα έως 200 χιλιάδες ευρώ στη ΣΥΜΕΑΝ (αναπτυξιακή εταιρεία που χειρίζεται τα κοινοτικά κονδύλια).
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε ακόμα να εξεταστεί η περίπτωση παραχώρησης 114 στρεμμάτων εκκλησιαστικής γης στην Κηφισιά και μεγάλου αριθμού οικοπέδων για την κατασκευή νοσοκομείου.
Ταυτόχρονα όμως ζήτησε να υλοποιηθεί υπόσχεση της πολιτείας που προέβλεπε να δοθούν στην Εκκλησία κλίνες σε νοσοκομεία για τις ανάγκες της (κληρικών, μοναχών).
Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ακόμα να καταργηθεί η ενημέρωση Τύπου μετά τις συνεδριάσεις της ΔΙΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, η κατάργηση της ενημέρωσης εξεταζόταν εδώ και μερικούς μήνες αφού τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και αρκετοί μητροπολίτες θεωρούσαν πως αρκεί ένα πλήρες δελτίο Τύπου.

πηγη:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails