Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Ιστορική έξοδος Κινέζου αστροναύτη στο διάστημα ...Η Κίνα γίνεται η τρίτη χώρα που πραγματοποιεί αυτό το επικίνδυνο εγχείρημα....

Ο ένας από τους τρεις Κινέζους αστροναύτες της αποστολής Shenzhou VII πραγματοποίησε την πρώτη κινεζική έξοδο στο διάστημα, σύμφωνα με τις εικόνες μεταδόθηκαν από την κινεζική τηλεόραση.
Η Κίνα γίνεται έτσι η τρίτη χώρα που πραγματοποιεί αυτό το εξαιρετικά επικίνδυνο εγχείρημα μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ρωσία.
Ντυμένος με μια αποκλειστικά κινεζικής κατασκευής στολή που ονομάσθηκε Φεϊτιάν (πτήση στους ουρανούς), η οποία ζυγίζει 120 κιλά και κόστισε τρία εκατομμύρια ευρώ, ο Τζάι Τζιγκάνγκ πραγματοποίησε έξοδο 20 λεπτών στο διάστημα και στη συνέχεια επέστρεψε στο διαστημόπλοιο.
Ο 42χρονος Ζάι Ζιγκάνγκ, που όταν ήταν έφηβος ονειρευόταν ότι κάποια μέρα θα έκανε πτήση στο Διάστημα, θα είναι ο πρώτος Κινέζος αστροναύτης που θα κάνει διαστημικό περίπατο. Γιος ενός πωλητή σνακς, ο Ζάι Ζιγκάνγκ θα αφήσει το αποτύπωμα της Κίνας στο διάστημα παραμένοντας περίπου 40 λεπτά έξω από τον δορυφόρο, φορώντας τη διαστημική στολή του που κατασκευάστηκε στην Κίνα και κοστίζει περίπου 4,40 εκατομμύρια δολάρια.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails