Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Αποζημιώνονται οι ξενοδόχοι που θα φιλοξενήσουν τους Βρετανούς τουρίστες-πελάτες της XL

Αποζημίωση θα λαμβάνουν οι Έλληνες ξενοδόχοι για όσες ημέρες παραμείνουν στα καταλύματά τους οι Βρετανοί τουρίστες-πελάτες του τουριστικού οργανισμού XL, ο οποίος πρόσφατα κατέρρευσε οικονομικά, αναφέροντας ως κύρια αίτια τις υψηλές τιμές των αεροπορικών καυσίμων και την γενικότερη οικονομική ύφεση στις επιχειρήσεις.
Μετά από εντολή του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, Αρη Σπηλιωτόπουλου, ο ΕΟΤ με επιστολή του προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) προέτρεψε όλα τα μέλη της να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και να φροντίσουν την ομαλή διαμονή των Βρετανών τουριστών που παρέμειναν στην Ελλάδα.
Επίσης, ο ΕΟΤ Λονδίνου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Μ.Βρετανίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι Έλληνες ξενοδόχοι στις διαδικασίες αποζημίωσής τους για όσες ημέρες παραμείνουν οι Βρετανοί τουρίστες στα καταλύματά τους. Οι διευθυντές ΕΟΤ στις περιφέρειες, όπου εντοπίστηκε το πρόβλημα μεσολάβησαν σε tour operators και αεροδρόμια προκειμένου να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στη διαμονή, αλλά και στην επιστροφή των Βρετανών τουριστών στη χώρα τους. Επίσης, ο ΕΟΤ επικοινώνησε με τους μεγάλους tour operators της Μ. Βρετανίας, έτσι ώστε να καλύψει όποιο κενό θα μπορούσε να δημιουργηθεί στην ελληνική αγορά, στο άμεσο μέλλον. Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Αθανάσιος Οικονόμου επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Μ. Βρετανίας Άντυ Κούπερ, για να βρεθεί η καλύτερη λύση στο θέμα της μετακίνησης των Βρετανών τουριστών - πελατών του X-L.
πηγη:in.gr (με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails