Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Μεγάλες καταστροφές στην Αιτωλοακαρνανία, αγνοείται ζευγάρι

Δύο άτομα αγνοούνται στο χωριό Ποταμούλα στο δημοτικό διαμέρισμα Παρακαμπυλίων του νομού Αιτωλοακαρνανίας, όταν προσπάθησαν με το αυτοκίνητο τους να περάσουν μία γέφυρα, λίγα λεπτά πριν απο τα μεσάνυχτα.
Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου, σκέπασαν την γέφυρα την ώρα που το όχημα περνούσε, με αποτέλεσμα αυτό να παρασυρθεί. Ένας κάτοικος της περιοχής και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, κατήγγειλε αμέσως το συμβάν στις αρχές, οι οποίες από εκείνη την στιγμή ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή.
Στις έρευνες λαμβάνουν μέρος δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, αλλά και κάτοικοι της περιοχής ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα συνδράμουν και άνδρες της ΕΜΑΚ. Από τη σφοδρή βροχόπτωση, η οποία είχε διάρκεια περίπου δύο ώρες, το ύψος των νερών του χειμάρρου που υπερχείλισε, έφτανε τα 3 μέτρα.
Στις 05:00 τα ξημερώματα οι πυροσβέστες εντόπισαν το αυτοκίνητο, δύο χιλιόμετρα μακριά απο το σημείο όπου χάθηκε, χωρίς όμως τους δύο επιβάτες.
Τα νερά του χειμάρρου πέρασαν μέσα απο το χωριό και έφτασαν μέχρι τα σπίτια, με αποτέλεσμα 30 με 40 απ' αυτά να υποστούν υλικές ζημιές και αρκετές οικοσκευές να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά στους δρόμους του χωριού.
Όλο το βράδυ, και μέχρι αυτή την ώρα, οι περίπου 200 κάτοικοι της Ποταμούλας βρίσκονται έξω απο τα σπίτια τους, προσπαθώντας να εκτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών που έχουν υποστεί οι αγροτικές τους καλλιέργειες, αλλά και οι κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις.
Κατολισθήσεις έχουν συμβεί και σε άλλα χωριά της περιοχής, ενώ κλειστή θα παραμείνει για αρκετές ώρες ακόμα η επαρχιακή οδός Αγρινίου-Καρπενησίου λόγω κατολίσθησης που φτάνει σε μήκος τα 3 χιλιόμετρα.

πηγη:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails