Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς οι εκπ/κοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με την επιχείρηση να μετατραπούν σε ενεργητικούς συμπαραστάτες στην κυβερνητική πολιτική που στοχεύει στην ξεκάθαρη μετατροπή του σχολείου σε σχολείο της αγοράς.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος εντείνεται ο αυταρχισμός, επισείεται ο μπαμπούλας της αξιολόγησης.
Και όταν το πρόβλημα έρχεται στην επιφάνεια με τις μαθητικές κινητοποιήσεις, τότε ο αυταρχισμός εμφανίζεται πιο έντονος.
Σήμερα ο προϊστάμενος της Β/βάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις που αντιδρούν στο σχολείο που τους εξοντώνει, διεκδικώντας σχολείο που μορφώνει, επισείει το μπαμπούλα της εισαγγελικής παρέμβασης και εμφανίζεται να μεταφέρει εισαγγελική εντολή να παραβρίσκονται οι εκπ/κοί έξω από τα σχολεία προκειμένου να διευκολύνουν το άνοιγμα των σχολείων από τις εισαγγελικές αρχές.
Καταγγέλλουμε τις ενέργειες, και προσπάθειες τρομοκράτησης μαθητών και εκπ/κών από τον προϊστάμενο Β/βάθμιας εκπ/σης και καλούμε τους εκπ/κούς ν’ αντιδράσουν, να μην υποταχθούν, να εκφράσουν την αντίθεση τους και με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία της 21ης Οκτώβρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 11 στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών με την επίκληση εισαγγελικής παραγγελίας, που επιβεβαιώνει την αντίληψη μας για τα ταξικά μάτια της τυφλής δικαιοσύνης, αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια η ταχύτητα αντίδρασης των εισαγγελικών αρχών, ταχύτητα που δεν επέδειξε παρά τις επανειλλημένες καταγγελίες του Α. Τ. Κορώνης για τις πολεοδομικές παραβάσεις στην οικοδομή του «ζάπλουτου ομογενή» όπως τον χαρακτήρισε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 14-10-2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails