Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΔΚΕ.... 350-400 ΔΗΜΟΙ .... ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΟΙ

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΔΚΕ
"Μιλάμε για περίπου 350-400 μάξιμουμ Δήμους και ορισμένες Κοινότητες που μπορεί να παραμείνουν, πολύ λίγες στον αριθμό, δεδομένης της κατάστασης που υπάρχει, για λόγους ιστορικούς και άλλους. Είμαστε μία χώρα που δεν μπορεί να ξεχνά την ιστορία της, αλλά πάντως θα είναι μικρή η παρουσία τους και καθαρά συμβολική, αλλά θα μπορούν να επιβιώνουν. Πάντως μιλάμε για 350-400 Δήμους.
Τα κριτήρια τα έχουμε ξεκαθαρίσει μαζί. Τα κριτήρια είναι γεωγραφικά. Θα λαμβάνεται υπόψη η ορεινότητα, η νησιωτικότητα, όπως ξέρετε και η έννοια του παραμεθορίου.
Δεύτερον, είναι το ζήτημα του πληθυσμού.
Τρίτον, είναι το ζήτημα της οικονομικής ανάπτυξης και της οικονομικής αυτοδυναμίας την οποία πρέπει να έχουν και βεβαίως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία τα οποία τούτη την στιγμή έχουν πολύ μεγάλη σημασία για αυτόν τον τόπο, για αυτήν την χώρα.
Τέλος, θέματα τα οποία αφορούν κοινωνική συνοχή, δεδομένου ότι θα πρέπει να μην υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες στους πληθυσμούς των Δήμων, γιατί μεγάλες κοινωνικές ανισότητες φέρνουν σε δυσκολία την Τοπική Αυτοδιοίκηση.".....


"Μαζί με αυτό, είναι έτοιμο σχεδόν, αλλά πρέπει να πάει μαζί, το ζήτημα της μητροπολιτικής συνεργασίας, των μητροπολιτικών συνεργασιών. Δεν άκουσα πως το είπε ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εγώ έχω πει για μητροπολιτικές συνεργασίες, όχι για μητροπολίτη Δήμο. Δεν καταργείται η νομική προσωπικότητα των άλλων. Θα είναι συλλογικό το Όργανο το οποίο θα τους διοικεί, βεβαίως με αναλογική εκπροσώπηση μεγαλύτερη του Δήμου που έχει την μεγαλύτερη δύναμη και συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς, κατά βάση στους τομείς οι οποίοι αφορούν το περιβάλλον, την οδοποιία, θέματα τα οποία σχετίζονται με τα απορρίμματα, θέματα τα οποία σχετίζονται πολύ περισσότερο με τον πολιτισμό, θέματα τα οποία ασχολούνται με την εκπαίδευση, θέματα τα οποία ασχολούνται με τις συγκοινωνίες.
Βεβαίως, αυτό θα συνδυαστεί – όπως είναι γνωστό – και με την Αυτοδιοίκηση Β΄ Βαθμού, όπου και αυτή μετεξελίσσεται και που για τον ίδιο λόγο μένουμε σε αυτό το οποίο είχα τονίσει προηγουμένως.
Δηλαδή και εδώ πάλι, περίπου το ίδιο λέμε, Περιφέρεια Β΄ Βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Νομαρχία ως Νομαρχιακό Διαμέρισμα αποκεντρωμένη μονάδα της αυτοδιοικούμενης Περιφέρειας, Συλλογικό Όργανο διοίκησης με επικεφαλής τον Πρόεδρο, ο οποίος θα εκλέγεται ως επικεφαλής του συνδυασμού εκείνου ο οποίος τις εκλογές τις κερδίζει και βεβαίως δεν συζητώ καμία κατάργηση του 42%. Θα με θυμάστε, είναι μια κατάκτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί είναι η σταθερότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails