Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Ευθύνες στη κυβέρνηση για την διοικητική μεταρρύθμιση επέρριψε ο Γιώργος Παπανδρέου ....Ομιλία στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως άλλοθι την οικονομική κρίση για την παραπομπή της διοικητικής μεταρρύθμισης στις ελληνικές καλένδες, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην κυβέρνηση, ενώ την επέκρινε για το ότι έδωσε άδοξο τέλος στο διάλογο για τη διοικητική μεταρρύθμιση στον οποίο συμμετείχαν όλοι οι άλλοι εκτός από την κυβέρνηση. Χαρακτήρισε ακόμη αυτόν το διάλογο «παρωδία» και παρατήρησε πως ευτυχώς δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία μεταρρύθμισης.
Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ποτέ δεν πίστεψε σε μια ουσιαστική και ριζική αλλαγή του διοικητικού χάρτη της χώρας.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατύπωσε τις προτάσεις του κόμματός του για μια διοικητική μεταρρύθμιση που θα περιλαμβάνει ριζικό μετασχηματισμό του κράτους με μετατροπή του σε επιτελικό κράτος-στρατηγείο, που διαχειρίζεται μόνο τις αναγκαίες εθνικές πολιτικές.
Αναφέρθηκε ακόμη στη δημιουργία νέου αυτοδιοικητικού συστήματος που απαρτίζεται από δύο ισχυρούς και ανεξάρτητους βαθμούς αυτοδιοίκησης, δηλαδή τους δήμους και τις περιφέρειες.
πηγη:in.gr

1 σχόλιο:

FILIATRANEWS είπε...

Ο ϊδιος ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε πει ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είναι κατά του σχεδίου "καποδίστριας 2"????
Τωρα άλλα λέει??

ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΚΕΙ....

Related Posts with Thumbnails