Η πραγματογνωμοσύνη
- Η έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης:Η «Ως προς το ενδεχόμενο εποστρακισμού (εκτροπής) της πειστήριας βολίδας "20525/ΠΒ", σημειώνεται ότι η μορφολογία της παραμόρφωσης-επιπεδοποίησης, η θέση της (έναρξη της παραμόρφωσης) από σημείο πλησίον της κορυφής της (πλαϊνό τμήμα) μέχρι τη βάση της, το ανέπαφο της κορυφής της και της υπόλοιπης κυλινδρικής της επιφάνειας, η ύπαρξη συνεχόμενων γραμμωτών ιχνών (μορφής αποξέσεων) και διάσχισης-διάρρηξης του μεταλλικού περιβλήματος επί της επιπεδοποιημένης-πεπλατυσμένης επιφάνειας (παράλληλα ως προς τον επιμήκη άξονα της βολίδας) είναι στοιχεία απολύτως συμβατά με πρόσκρουση της βολίδας σε σκληρή-ανένδοτη επιφάνεια, με το πλαϊνό τμήμα της και στη συνέχεια εποστρακισμού της (εκτροπής της) από την επιφάνεια αυτή». Για ασφαλέστερα συμπεράσματα βέβαια, ως προς την επιφάνεια εποστρακισμού, «θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και να συνεκτιμηθούν η έκθεση του Τμήματος Χημικών και Φυσικών Εξετάσεων και η ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής».
Η νεκροψία
- Η ένορκη εξέταση του διενεργούντος τη νεκροψία-νεκροτομή, Χρ. Λευκίδη:Η «Η βολίδα εισήλθε στο σώμα του θύματος υπό γωνίαν και ήταν στο αριστερό ημιθωράκιο, αμέσως παραστερνικά μεταξύ 4ης και 5ης πλευράς στο μεσοπλεύριο διάστημα μεταξύ των δύο αυτών πλευρών. Η πορεία της βολίδας ήταν από αριστερά πρόσω και άνω προς τα οπίσω κάτω και λίγο δεξιά. Δηλαδή, η πορεία ήταν από πάνω προς τα κάτω. Κατά την κρίση μου η παραμόρφωση της βολίδας δεν μπορεί να προήλθε από τη διέλευση μέσω του σώματος του θωρακικού σπονδύλου, κρατάω όμως μια επιφύλαξη έως ότου βγουν τα αποτελέσματα της βλητικής».
Η εργαστηριακή εξέταση
- Η έκθεση εργαστηριακής εξέτασης του Τμήματος Χημικών και Φυσικών Εξετάσεων της ΔΕΕ:Η «Τα σωματίδια που ανιχνεύθηκαν ξένα προς το ύφασμα (σ.σ. της μπλούζας του 15χρονου) πιθανότατα είναι διοξείδιο του πυριτίου που είναι πολύ κοινό και διαδεδομένο ορυκτό. Εχει πολλές και ποικίλες χρήσεις. Η χαλαζιακή άμμος χρησιμοποιείται ως λειαντικό καθώς και στη βιομηχανία γυαλιού και πυριτικών τούβλων. Σε κατάσταση σκόνης έχει εφαρμογή στη βιομηχανία πορσελάνης και χρωμάτων και ως πέτρωμα χρησιμοποιείται για οικοδομικούς σκοπούς. Χρησιμοποιείται επίσης σε επιστημονικά οπτικά όργανα (φακοί, πρίσματα) και στην κατασκευή ψηφιακών ρολογιών, στη μέτρηση υψηλών πιέσεων κ.λπ.».
πηγη:enet.gr (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
1 σχόλιο:
σε τετοια θεματα δε βγαζεις ακρη με τα "αποκομματα" των εκθεσεων που δημοσιευουν οι εφημεριδες
ο συντακτης της εφημεριδας δεν καταλαβαινει τι διαβαζει και ως εκ τουτου η "περιληψη" που επιχειρει και το ψαλιδι που πεφτει αλλοιωνουν το νοημα
π.χ.
«Η βολίδα εισήλθε στο σώμα του θύματος υπό γωνίαν και ήταν στο αριστερό ημιθωράκιο, [......]»
τι ηταν στο αριστερο ημιθωρακιο? η βολιδα? η η πυλη εισοδου της βολιδας? αλλο το ενα αλλο το αλλο!
με βαση ομως τετοια δημοσιευματα η κοινη γνωμη μορφωνει αποψη και παιρνει αποφασεις! ας πουμε αποφασιζει να μην εχει εμπιστοσυνη στις ιατροδικαστικες εκθεσεις τις οποιες θεωρει στημενες
κλπ
Δημοσίευση σχολίου