Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Νίκος Κατσικερός: Το 2010 σε λειτουργία το πρώτο συγκρότημα της ΠΟΤΑ στη Μεσσηνία

Στα 550 εκατ. ευρώ ανέρχεται σήμερα το ύψος της τουριστικής επένδυσης στην περιοχή της Μεσσηνίας την οποία έχει αναλάβει η εταιρεία ΤΕΜΕS, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο, κ. Νίκο Κατσικερό. Το ύψος της επένδυσης αναμένεται να φτάσει στα 1,2 δισ. ευρώ, διευκρινίζει ο κ. Κατσικερός, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχωρεί στο δημοσιογράφο Φάνη Γαβρινιώτη.

Όπως αναφέρει, πρόκειται για μία μεγάλη επένδυση, που αποτελεί τον καρπό προσπαθειών πολλών χρόνων και εκτείνεται σε τρεις περιοχές της Μεσσηνίας. Αυτήν τη στιγμή υλοποιείται η πρώτη φάση της επένδυσης, που αφορά την κατασκευή δύο πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή Ρωμανού, βόρεια της Πύλου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2010. Ένα χρόνο αργότερα υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση της επένδυσης για την κατασκευή γηπέδου γκολφ, καθώς και δύο υπερπολυτελών ξενοδοχείων, μικρότερης δυναμικότητας."Θεμέλιος λίθος" για τη βιωσιμότητα της επένδυσης, η συνεργασία με μεγάλες αλυσίδες management ξενοδοχειακών μονάδων, όπως η Starwood, κίνηση η οποία –όπως επισημαίνει– δείχνει εμπιστοσύνη στo project.
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της TEMES κάνει λόγο για μια "πράσινη" επένδυση που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την οικολογική αναβάθμιση της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει και φωτοβολταϊκό πάρκο με ισχύ 22 MW το οποίο και αναμενεται να τροφοδοτεί με "πράσινη ενέργεια" την περιοχή.
Εξάλλου, ο κ. Νίκος Κατσικερός μιλά για τη δυσκολία να πραγματοποιηθούν μεγάλες επενδύσεις στο χώρο του τουρισμού, κυρίως ως προς το θέμα της αδειοδότησης. Επίσης τονίζει το πρόβλημα της έλλειψης του χωροταξικού σχεδιασμού στις τουριστικές επενδύσεις, σημειώνοντας, ωστόσο, πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

πηγη:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails