Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Με 6 μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση - "Καταλληλότερο" για πρωθυπουργό δειχνει το Γιώργο Παπανδρέου

Διευρύνει το προβάδισμά του το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ στις 6 ποσοστιαίες μονάδες. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue, που δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα «Καθημερινή», το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 38,5% των προτιμήσεων, έναντι 32,5 της ΝΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με διψήφιο νούμερο, συγκεντρώνοντας 12%. «Ανεβασμένο» φαίνεται και το ΚΚΕ με 8%, το ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 4%, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι εισέρχονται στη Βουλή με 3,5% των προτιμήσεων.
Για πρώτη φορά σε έρευνα της Public Issue, ο Γιώργος Παπανδρέου στο ερώτημα περί «καταλληλότερου πρωθυπουργoύ» εμφανίζεται να προηγείται του Κώστα Καραμανλή με 35% έναντι 34%, αντίστοιχα.
Πραγματικό «τελεσίγραφο» προς την κυβέρνηση από το σώμα των ψηφοφόρων αποτελεί η απάντηση του 86% των συμμετεχόντων στην έρευνα, που εκτιμά ότι «η χώρα κινείται σε λάθος δρόμο».
Ωστόσο, το εκλογικό σώμα εμφανίζεται διχασμένο ως προς το αν πρέπει να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές: το 50% πιστεύει πως «όχι», ενώ το 49% πιστεύει «μάλλον ναι».
Με βάση τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, η οποία έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.013 ατόμων, εάν γίνονταν σήμερα εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα καταλάμβανε 142 έδρες, η ΝΔ 86, ο ΣΥΡΙΖΑ 32, το ΚΚΕ 21, ο ΛΑΟΣ 10 και οι Οικολόγοι Πράσινοι 9 έδρες.
πηγη:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails