Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Παράταση μέχρι τις 9 Ιανουαρίου για τα σημάτα τελών κυκλοφορίας... μεχρι τις 15 για το ΕΤΑΚ

Μέχρι τις 9 Ιανουαρίου παρατείνεται η προθεσμία για την εμπρόθεσμη προμήθεια των σημάτων τελών κυκλοφορίας Ι.Χ. και μοτοσικλετών έτους 2009.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, με την είσοδο του Νέου Έτους, η προμήθεια των σημάτων θα γίνεται μόνο από τις ΔΟΥ.
Όσοι δεν παραλάβουν εμπρόθεσμα το σήμα τελών κυκλοφορίας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μετά την 9η Ιανουαρίου θα πληρώσουν πρόστιμο ίσο με το ύψος του ποσού που αντιστοιχεί στα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός τους.
Στην Εφορία πρέπει να πάνε όλοι όσοι δεν έχουν στην κατοχή τους το σχετικό ειδοποιητήριο που έχει σταλεί το προηγούμενο διάστημα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Την Τετάρτη, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι ΔΟΥ κλείνουν στις 12 το μεσημέρι.
Παράταση και διευκρινίσεις για το ΕΤΑΚ
Παρατείνεται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2009 η προθεσμία καταβολής του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, η οποία έληγε την Τετάρτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς.
Παράλληλα, ισχύει η διευκρίνιση του υπουργείου ότι δεν θα επιβληθούν πρόστιμα στις εμπρόθεσμες διορθωτικές δηλώσεις για το ΕΤΑΚ.
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, για τις διορθώσεις δηλώσεων ΕΤΑΚ φυσικών προσώπων έτους 2008, που υποβάλλονται με έντυπο Ε9 έτους 2008 και πραγματοποιούνται εντός 60 εργασίμων ημερών από την έκδοση του εκκαθαριστικού, δεν επιβάλλονται πρόστιμα.
πηγη:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails