Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Επίσκεψη Κώστα Καραμανλή στην Καλαμάτα

Την Καλαμάτα επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έναν ακόμη σταθμό στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ώστε να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην δέσμη μέτρων που έχει ανακοινώσει από τη Βουλή, λέγοντας ότι «η έγνοια μας είναι σε αυτούς που η κρίση πλήττει περισσότερο».
Ο κ. Καραμανλής είχε συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και επιθεώρησε έργα υποδομής που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Το έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη-Καλαμάτα προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς και θα ολοκληρωθεί εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, τόνισε ο πρωθυπουργός. Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για ολόκληρη την Πελοπόννησο, που όμως κατασκευάζεται για δεύτερη φορά αφού καταστράφηκε από τις βροχές το 2003, λόγω κακού σχεδιασμού και θα στοιχίσει τεράστια ποσά, τα οποία τελικά θα επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό.
Νωρίτερα, είχε επισκεφθεί μια τις πιο εξελιγμένες μονάδες τυποποίησης προϊόντων με ονομασία προέλευσης, και παρακολούθησε τη διαδικασία τυποποίησης και συσκευασίας ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών με ονομασίας προέλευσης Ελιές Καλαμάτας.
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία δείχνει ισχυρές αντοχές στην κρίση και αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά οφείλεται στη στρατηγική των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής εξυγίανσης που ακολουθεί η χώρα τα τελευταία χρόνια. Οφείλεται επίσης, όπως είπε, στη στρατηγική που επιτρέπει να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές των φυσικών προσώπων από το 27% στο 25% και στη στρατηγική που επιτρέπει το 2009 να μην επιβαρυνθούν με κανένα νέο φόρο οι πολίτες. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ο αγροτικός πληθυσμός στηρίζεται ουσιαστικά από την κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, διασφάλισε την αύξηση της χρηματοδότησης των νέων αγροτών στις 70.000 ευρώ, δόθηκε έγκαιρα η εξισωτική αποζημίωση, μειώνονται κατά μισή μονάδα τα επιτόκια για τα στεγαστικά δάνεια και παγώνουν οι δόσεις για ένα χρόνο των επενδυτικών δανείων από την ΑΤΕ.

πηγη:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails