Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση των δύο ειδικών φρουρών....Στον ανακριτή την Τετάρτη

Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση των δυο ειδικών φρουρών εις βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για το θάνατο του 16χρονου Αλ.Γρηγορόπουλου. Οι δύο ειδικοί φρουροί έχουν κληθεί την Τετάρτη ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή από τον οποίο ενδέχεται να ζητήσουν νέα προθεσμία.
Κατά του 37χρονου που πυροβόλησε ασκήθηκε την Κυριακή ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία, ενώ στον 31χρονο ειδικό φρουρό δίωξη για απλή συνέργια σε ανθρωποκτονία.
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Κούγιας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν [σ.σ. έχουν κληθεί για αύριο ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή) μόνο εφόσον θα έχει ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία και θα τους έχουν γνωστοποιήσει τα ευρήματα των επιστημονικών αναλύσεων, ιατροδικαστικών, τοξικολογικών και βαλλιστικών εξετάσεων, αλλιώς θα ζητήσουν νέα προθεσμία».
Ο δικηγόρος κάνει έκκληση μέσω του δελτίου Τύπου προς όλους τους θεσμικούς παράγοντες και τους δημοσιογράφους, «να σεβαστούν το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων», ώστε όπως αναφέρει «να βοηθήσουν όλοι τη Δικαιοσύνη να χειριστεί την υπόθεση, ώστε να υπάρξει ανεπηρέαστη και δίκαιη κρίση».
Πηγη:in.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Related Posts with Thumbnails