Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Απάντηση Ν. Πατέρα στον Σ. Κόκκαλη....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΤΕΡΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η χθεσινή προκλητική δήλωση του κ. Σ. Κόκκαλη εγκαταλείπει την γραμμή της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί "ανθρώπινων λαθών" της διαιτησίας ως προς ένα θέμα που έθιξε τα συμφέροντα της. Προφανώς εννοεί ότι ο καταλογισμός ανύπαρκτων πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και ο μη καταλογισμός υπαρκτών πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού εξακολουθούν να αποδίδονται σε "ανθρώπινα λάθη".
Οι αντιαθλητικές ενέργειες πρέπει να αντιμετωπιστούν για να προστατευθούν όχι μόνο οι "ακριβοί" και παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστές, αλλά όλοι οι αθλητές και η υγεία τους.
Από την συγκεκριμένη αρχή δεν εξαιρούνται οι αντιαθλητικές ενέργειες ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υπενθυμίζουμε "μαρκαρίσματα" ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στους πρόσφατους αγώνες του με τη Λάρισα και την Ξάνθη που έμειναν ατιμώρητα.
Τέλος προκαλεί εντύπωση η ανεπιτυχής προσπάθεια νομιμοποίησης των "επιτευγμάτων" του Ολυμπιακού τα τελευταία 13 χρόνια. Όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι έχουν δει τα αμέτρητα "ανθρώπινα λάθη" της διαιτησίας αυτής της περιόδου και τις προκλητικές ανακοινώσεις διαμαρτυρίας ή συγχαρητηρίων ανάλογα με τη περίσταση (βλ. πρόσφατη ανακοίνωση αποχώρησης Γκαγκάτση και επί-"βράβευση" Γερμανάκου).
Συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Σ. Κόκκαλη μόνο ως προς το "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ".


Η χθεσινή δήλωση Κόκκαλη

Ως Πρόεδρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, αλλά και άνθρωπος που δραστηριοποιείται στον χώρο του ποδοσφαίρου τα τελευταία 15 χρόνια αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση αφενός να προστατέψω τα συμφέροντα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και αφετέρου να θέσω ένα σοβαρό θέμα το οποίο, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, θα προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα τα οποία δεν επιτρέπουν στο Ελληνικό Πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό και ποιοτικό σε σχέση με τα ξένα πρωταθλήματα.
Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα παρατηρώ μία άκρως αντιαθλητική έως βίαιη συμπεριφορά από ορισμένους ποδοσφαιριστές στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν αντιπάλους συναδέλφους τους για να πετύχουν ένα θετικό αποτέλεσμα.
Οι αντιαθλητικές και επικίνδυνες αυτές συμπεριφορές, θα έπρεπε να τιμωρούνται άμεσα από τους διαιτητές που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για την τήρηση των κανονισμών, όπως άλλωστε προβλέπεται ρητά.
Αντίθετα, παρακολουθώ τους τελευταίους μήνες συμπεριφορές απαράδεκτες που ξεπερνούν τα όρια του σκληρού ή δυνατού παιχνιδιού να μένουν ατιμώρητες από τους διαιτητές παρά του ότι είναι οφθαλμοφανείς.
Το φαινόμενο αυτό αρχίζει πλέον να γενικεύεται και αυτό φυσικά πηγάζει από την ατιμωρησία και την ανοχή. Ειδικά δε στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ βιώνουμε αυτή τη κατάσταση σε υπερθετικό βαθμό και πλέον μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των ποδοσφαιριστών μας, αλλά και η περιουσία του συλλόγου, που μετά το όνομα, το σήμα και τις εγκαταστάσεις, δεν είναι άλλη από αυτή του έμψυχου δυναμικού μας.
Οι προσπάθειες κάποιων να «εξηγήσουν» τις επιτυχίες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ τα τελευταία 13 χρόνια μέσω της δήθεν διαιτητικής εύνοιας και η χωρίς τελικό αποτέλεσμα προπαγάνδα τους, έχει βρει τη φετινή περίοδο αποδέκτες κάποιους διαιτητές, οι οποίοι φοβούμενοι ίσως να μην «χρεωθούν» εύνοια προς τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ή θέλοντας να αποδείξουν ότι δεν είναι «ελέφαντες», ξεπερνούν τα όρια και μη τηρώντας τους κανονισμούς επιτρέπουν τέτοιες βίαιες, αντιαθλητικές και αντισυναδελφικές συμπεριφορές.
Η αναβάθμιση του Ελληνικού Πρωταθλήματος θα πρέπει να στηριχθεί σε ορισμένες προϋποθέσεις. Εκτός της σημαντικής παραμέτρου που αφορά στην αντιμετώπιση της βίας εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, για την οποία η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, μία ακόμα σημαντική παράμετρος, είναι κατά την άποψή μου η επένδυση σε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που είναι βέβαιο ότι δίνουν στο πρωτάθλημά μας μία ιδιαίτερη αίγλη και λάμψη. Η κάθε ομάδα προσπαθεί σύμφωνα με τις οικονομικές της δυνατότητες να αποκτήσει τους καλύτερους.
Είναι απαράδεκτο από τη μία να επιθυμούμε τέτοιες επενδύσεις και να χαιρόμαστε να βλέπουμε στα γήπεδα μας ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης και από την άλλη να αδυνατούμε να τους προστατέψουμε από κάποιους που είναι προφανές ότι αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο ως κάτς.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τους τελευταίους μήνες έχει εκφράσει τη συγκεκριμένη θέση πολλές φορές μέσω του Τύπου, αλλά ως όφειλε και στα αρμόδια όργανα του πρωταθλήματος. Δυστυχώς, δεν έχει αλλάξει κάτι και κάθε Κυριακή συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τους αθλητές του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και όχι μόνο, να προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα.
Φτάνει πια. Πριν ξαναζήσουμε σοβαρούς τραυματισμούς ποδοσφαιριστών, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.) έχει υποχρέωση να δώσει ρητές κατευθύνσεις στους διαιτητές και φυσικά εκείνοι να τηρούν τους κανονισμούς σε κάθε περίπτωση, για οποιαδήποτε ομάδα, με τα ίδια μέτρα και σταθμά, ειδικά στον τομέα της βίας εντός αγωνιστικών χώρων και της προστασίας των πρωταγωνιστών που δεν είναι άλλοι, από τους ποδοσφαιριστές.»
ΣΩΚΡΑΤΗΣ Π. ΚΟΚΚΑΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΑΡΜΑ ΚΟΚΚΑΛΗ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ!

Related Posts with Thumbnails