Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΜΑΤΖΟΥΝΗ....

Στο σκοτάδι εξακολουθούν να κινούνται οι έρευνες της αστυνομίας για τη δολοφονική επίθεση στη διασταύρωση των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια.
Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 72 προσαγωγές και πέντε άτομα συνελήφθησαν για κατοχή αντικειμένων, άσχετων όμως με την επίθεση. Πρόκειται για αντικείμενα όπως μπιτόνια βενζίνης, αεροβόλα, πτυσσόμενα κλομπ και γκαζάκια.
Ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος των συλληφθέντων ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη οπλοφορία και παραπέμφθηκαν να δικαστούν την Τετάρτη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελιοδικείο. Ως τότε, κρατούνται με εισαγγελική εντολή.
Από τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα όπλο που βρέθηκε και κατασχέθηκε σε πατάρι καφενείου της περιοχής. Το όπλο εξετάζεται στα εργαστήρια της αστυνομίας.
Την Τρίτη παραδόθηκαν επίσης στην ΕΛ.ΑΣ. τα βίντεο από διάφορες κάμερες κοντά στο σημείο της επίθεσης, το υλικό των οποίων πρόκειται να μελετηθεί και να αξιολογηθεί.
Έρευνες εξάλλου γίνονται σε ακτίνα χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της επίθεσης, καθώς ακόμη δεν έχει εντοπιστεί το μέσο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες.
Εξάλλου, αναμένονται τα αποτελέσματα από τον έλεγχο για αποτυπώματα και γενετικό υλικό από το σημείο της επίθεσης.
Μέχρι στιγμής δεν έχει σταλεί προκήρυξη για ανάληψη ευθύνης. Όλα δείχνουν όμως τον «Επαναστατικό Αγώνα», καθώς το υποπολυβόλο ΜΡ5 με το οποίο πυροβολήθηκαν οι τρεις αστυνομικοί είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Ιωνίας, τον Απρίλιο του 2007.
Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει με προκήρυξη ο «Επαναστατικός Αγώνας».

πηγη:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails