Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Συνωστισμός χρηστών για τα δοκιμαστικά Windows 7.... Ελεύθερο το «κατέβασμά» μέχρι τις 24 Ιανουαρίου.

Μέχρι τις 24 Ιανουαρίου θα μπορούν ελεύθερα οι χρήστες από όλο τον κόσμο -και φυσικά από την Ελλάδα - να «κατεβάζουν» στον υπολογιστή τους τη δοκιμαστική έκδοση των νέων Windows 7, που θα διαδεχθούν τα Windows Vista.
Είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον των χρηστών που αρχικά το δίκτυο της Microsoft δεν άντεξε το βάρος της τεράστιας ζήτησης. Το ελεύθερο «κατέβασμα» της έκδοσης beta επρόκειτο να αρχίσει την Παρασκευή, κάτι που έγινε τελικά το Σάββατο, μέχρι η εταιρία να προσθέσει νέους υπολογιστές-εξυπηρετητές (servers), σύμφωνα με το Ρόιτερ και το BBC.
Η εταιρεία δεν έχει ακόμα γνωστοποιήσει πόσα αντίγραφα του νέου λειτουργικού προγράμματος «κατέβηκαν» ( «download» ), όμως ανακοίνωσε ότι κατήργησε το πλαφόν των 2,5 εκατ. αντιγράφων μέσα σε δύο εβδομάδες, που είχε θέσει ως αρχικό όριο, προκειμένου να διευκολύνει περισσότερους χρήστες να «κατεβάσουν» τα Windows 7 μέχρι τις 24 Ιανουαρίου.
Η Microsoft μάλλον αιφνιδιάστηκε από το μεγάλο ενδιαφέρον των χρηστών. «Περιμέναμε για μια έκδοση beta να δείξουν ενδιαφέρον μόνο οι φανατικοί της τεχνολογίας και όσοι έχουν επιχειρηματικά συμφέροντα σχετικά με το λογισμικό. Δεν αναμέναμε τη ζήτηση που είδαμε», δήλωσε ο Λόρενς Πάινελ, στέλεχος της εταιρίας.
Το νέο λειτουργικό ενσωματώνει τεχνολογία οθόνης αφής, επιτρέπει στους χρήστες να διαμορφώνουν το σύστημα ευκολότερα σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους, υπόσχεται πιο φιλικά χαρακτηριστικά κ.α.
Η εταιρεία πάντως ανέφερε ότι η δοκιμαστική έκδοση μπορεί να έχει προβλήματα, τα οποία ακόμα δεν έχουν επιλυθεί και για τα οποία δεν παρέχει τεχνική υποστήριξη. «Δεν είναι ιδανικό για κάθε χρήστη να εγκαταστήσει τα Windows 7 και να τα χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση», προειδοποίησε ο Πάινελ.

πηγη: kathimerini.gr (ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails