Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

177,2 εκατ. ευρώ για την Ολυμπιακή από MIG και Swissport

Κοντά στην απόκτηση της Ολυμπιακής βρίσκονται ο όμιλος Marfin και η Swissport Aviareps Hellas, καθώς η προσφορά τους, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Χατζηδάκη, κρίνεται κατ’ αρχήν ικανοποιητική από την κυβέρνηση.
Η Swissport είχε λάβει μέρος και στον πρώτο, άγονο, διαγωνισμό διεκδικώντας το την τεχνική βάση και τις υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης, προσφέροντας 33 εκατ. ευρώ. Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, έχει ανεβάσει τώρα την προσφορά της στα 44,8 εκ. ευρώ, επιθυμώντας να αποκτήσει μόνο .....το χάντλινγκ. Η MIG, από την άλλη, εφόσον ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, θα πάρει υπό τον έλεγχο της το πτητικό κομμάτι της Ολυμπιακής αντί 45,7 εκατ. ευρώ και την τεχνική βάση με 16,7 εκατ. ευρώ.

Όπως εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης, το Δημόσιο προσβλέπει σε υψηλότερα έσοδα, πέραν των 177 εκατομμυρίων, καθώς σχεδιάζει να εκποιήσει χωριστά τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας (αεροσκάφη και επείγειο εξοπλισμό). Οι διαπραγματεύσεις επί των δεσμευτικών προσφορών –σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης- αναμένεται να διαρκέσουν τρεις εβδομάδες και δεν αποκλείουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος από άλλους επενδυτές.
Πηγη:tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails