Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Ένοχοι κρίθηκαν και οι πέντε ανήλικοι για την υπόθεση του Άλεξ

Την ενοχή και των πέντε ανηλίκων αποφάσισε το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων της Θεσσαλονίκης, επιβάλοντάς τους την ποινή της θανατηφόρος βλάβης από ασυνείδητη αμέλεια ρίχτοντας έτσι την αυλαία της δίκης της εξαφάνισης του μικρού Άλεξ.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ο εγκλεισμός των δύο Ελληνόπουλων στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου.

Για τους άλλους τρεις ανήλικους αποφασίστηκε η.... παρακολούθηση – επιμέλειά τους από κοινωνικούς λειτουργούς με ταυτόχρονη παροχή κοινωνικής εργασίας.
Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε τέσσερις ολόκληρους μήνες και στο δικαστήριο κατέθεσαν περίπου 100 μάρτυρες, ενώ περισσότερα από 400 άτομα εξετάστηκαν από τον ειδικό εφέτη ανακριτή στην προανακριτική διαδιασία.
Ο εισαγγελέας της έδρας, Νίκος Καραμολέγκος, στην αγόρευσή του εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι πέντε ανήλικοι κατηγορούμενοι κυνήγησαν και χτύπησαν τον 11χρονο.
Ωστόσο, εξέφρασε αμφιβολίες για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του παιδιού και για το λόγο αυτό πρότεινε τη μετατροπή του κατηγορητήριου από ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Ο 11χρονος Αλεξ, εξαφανίστηκε το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου 2006, στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας.
Τέσσερις μήνες αργότερα, έγινε γνωστό ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση εξαφάνισης εμπλέκεται μια παρέα πέντε ανηλίκων, που αποτελούσαν δύο αδέλφια Ελληνόπουλα, ένας Ρουμάνος, ένας Αλβανός και ένας Βορειοηπειρώτης.

πηγη:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails