Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

22 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ...

Παγκόσμια ημέρα νερού σήμερα και είναι μια καλή ευκαιρία να αναλογιστούμε ορισμένα πράγματα για τον πλανήτης μας , την ζωή μας και ίσως να αναθεωρήσουμε μερικές κακές μας συνήθειες.
Το ότι το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό πάνω στην γη , πηγή ζωής , ότι δεν πρέπει να το σπαταλάμε , ότι με τους ρυθμούς που αυξάνεται ο πληθυσμός και η ζήτηση και με τους παράλληλους ρυθμούς που μειώνονται τα αποθέματα ,σε λίγο δεν θα έχουμε, είναι πράγματα που τα ξέρουμε όλοι και φυσικά δεν περιμένατε εμάς για να τα ακούσετε.
Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε όλοι και θεωρούμε ότι είναι μια ...συμβολή σε αυτό το πρόβλημα που υπάρχει και θα γίνει εντονότερο τα επόμενα χρόνια , είναι να περιορίσουμε εμείς οι ίδιοι την σπατάλη που κάνουμε , κάθε φορά που ανοίγουμε την βρύση να έχουμε στο μυαλό μας το πρόβλημα αυτό , κάθε φορά που βλέπουμε μια βρύση ανοιχτή να περνάνε όλα αυτά από το μυαλό μας.
Μόνο αν ευαισθητοποιηθούμε και εμείς οι ίδιοι οι πολίτες και μπορέσουμε να περάσουμε και στο διπλανό μας το ίδιο μήνυμα θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι και στο κάτω κάτω θα μπορούμε να πούμε ότι προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι...

Βέβαια θα μου πείτε το μόνο πρόβλημα δεν είναι οι μικροί απλοί καταναλωτές αλλά τα μεγάλα προβλήματα είναι σε επίπεδο κρατών , βιομηχανιών , εκμεταλλεύσεων .... Συμφωνώ!!!!
Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί άλλοθι για την δική μας συμπεριφορά και στάση ....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails