Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Oι «πυρσοί της ειρήνης» ανάβουν και στην Αθήνα !!!

Οι πολίτες της Αθήνας συμμετέχουν σε ένα διεθνές project ειρήνης που τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από την εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ.
Πάνω από χίλιοι πυρσοί θα ανάψουν στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να μεταφέρουν μέχρι την άκρη του κόσμου ένα αισιόδοξο μήνυμα ειρήνης. Οι πυρσοί που θα ανάψουν στις 7 το βράδυ στο Μοναστηράκι και σε άλλες 199 πόλεις του κόσμου θα σχηματίσουν το.... σήμα της Ειρήνης διαμορφώνοντας ένα θέαμα πρωτόγνωρο για τη χώρα μας. Θα ακολουθήσουν και άλλες σχετικές δραστηριότητες με τη συμμετοχή πόλεων από ολόκληρο τον κόσμο, όπως η Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και τη Βία, οι οποίες υποστηρίζονται από σημαίνοντα πρόσωπα όπως νομπελίστες συγγραφείς και πολιτικά πρόσωπα.

Πάνω από χίλιοι πυρσοί περιμένουν να τους σηκώσουν πρόθυμα χέρια στις 7 το βράδυ του Σαββάτου στο Μοναστηράκι, για να γίνουν πύρινες ψηφίδες που θα σχηματίσουν ένα μεγάλο φωτεινό σήμα της ειρήνης, που θα καλύψει όλη την πλατεία. Θα είναι η έμπρακτη συμμετοχή των πολιτών της Αθήνας, μία από τις 200 πόλεις στον κόσμο όπου θα σχηματιστεί για τρίτη συνεχή χρονιά το πύρινο κυκλικό σχήμα, στην εκδήλωση με αφορμή τη μαύρη επέτειο της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ πριν από έξι χρόνια. Στην Ελλάδα εννέα πόλεις στέλνουν το αντίστοιχο μήνυμα ειρήνης με πυρσούς: μαζί με την Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Αίγινα, η Κέρκυρα, η Λαμία, η Σύρος, το Ηράκλειο και το Αργοστόλι.

«Κόσμος χωρίς πολέμους και βία» ονομάζεται η βασική μη κυβερνητική οργάνωση στη χώρα μας, η οποία συντονίζει τις εκδηλώσεις που τελούν υπό την αιγίδα της UNESCO. Oι επικείμενες μαζικές ανθρώπινες συμμετοχές των πύρινων σημάτων της ειρήνης (και στη χώρα μας) είναι ένα θετικό σημάδι ότι οι πολίτες συμμετέχουν και «αντιστέκονται»!!
Θα είναι η Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και τη μη Βία, που ορίστηκε για τις 2 Οκτωβρίου: ένα ποτάμι ανθρώπων που θα ξεπηδήσει από τη Νέα Ζηλανδία και επί τρεις ολόκληρους μήνες θα διασχίσει πέντε ηπείρους και τρεις ωκεανούς για να καταλήξει πάνω στις Άνδεις, στα σύνορα Χιλής-Αργεντινής, έχοντας διασχίσει τουλάχιστον 90 χώρες! Εγχείρημα γιγαντιαίου συντονισμού, αφού μέχρι στιγμής εργάζονται για την πραγματοποίησή του 682 οργανώσεις διεθνείς, εθνικές και τοπικές (γνωστότερες των οποίων η Greenpeace και η Διεθνής Αμνηστία), καθώς και πανεπιστημιακά ιδρύματα και σύλλογοι επιστημόνων και καλλιτεχνών, πάνω από 20.000 εθελοντές πρώτης γραμμής και ένας συντονιστικός πυρήνας περίπου πενήντα ατόμων ανά τον κόσμο, που αλληλοεπικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεδιασκέψεων και τηλεοπτικών εκπομπών.

Ήδη δεκάδες προσωπικότητες με διεθνές κύρος έχουν ήδη εκδηλώσει την υποστήριξή τους στο μεγαλεπήβολο εγχείρημα της Παγκόσμιας Πορείας: νομπελίστες, όπως ο φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι, ο συγγραφέας Χοσέ Σαραμάγκου, ο αιδεσιμότατος Ντέσμοντ Τούτου, ο Δαλάι Λάμα, πολιτικοί όπως οι πρόεδροι της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ, της Βολιβίας Εβο Μοράλες και της Κροατίας Στέπαν Μέσιτς κά. Ακόμη, ποδοσφαιρικές ομάδες όπως η ιταλική Ιντερ, αλλά και πολλοί δήμαρχοι και πρόεδροι κοινοτήτων από τις συμμετέχουσες χώρες και βέβαιαόλοι οι δημοκρατικοί πολίτες.
Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες http://www.marchamundial.org/ ( http://www.marchamundial.org/ ) και http://www.worldmarch.gr/ ( http://www.worldmarch.gr/ ).

Οι Έλληνες πολίτες ήταν πάντοτε δημοκρατικοί και ειρηνικοί και θα αγκαλιάσουν αυτήν την εκδήλωση με την μαζική παρουσία τους
Δρ κουτσούκος Αναστάσιος
Υποψήφιος Βουλευτής Πασοκ Β΄ Αθήνας
www.koutsoukos-anastasios.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails