Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Δολοφονική επιθεση κατά αστυνομικών το βράδυ στην Κυψέλη ...

Δύο αστυνομικοί που ερευνούσαν καταγγελία για κλοπή αυτοκινήτου στην Κυψέλη, κοντά στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, τραυματίστηκαν από πυρά αγνώστων.
Οι δύο αστυνομικοί (πρώην ειδικοί φρουροί που έγιναν αστυφύλακες με το τελευταίο Προεδρικό Διάταγμα) ήταν μέλη της νεοσύστατης ομάδας «Δ», που αποτελούνταν από δέκα αστυνομικούς με πέντε δίκυκλα, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή στο πλαίσιο δοκιμών για την αναγνώριση δρόμων και την εξοικείωση στο χώρο.
Η ομάδα έφτασε στην περιοχή, μαζί με έναν αστυνομικό της ομάδας «Ζ» και εκεί άρχισαν τις έρευνες. Οι δύο αστυφύλακες 30 και 26 ετών, κατευθύνθηκαν προς την οδό Σκιάθου, όπου είδαν ένα άτομο σε μοτοσικλέτα και επιχείρησαν να τον ελέγξουν.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, την ώρα που ο 30χρονος αστυφύλακας ήλεγχε τον ύποπτο και κάποια στιγμή ....προσπάθησε να του περάσει χειροπέδες, ενώ ο 26χρονος αστυνομικός τον κάλυπτε, μια γυναίκα πλησίασε και τους απέσπασε την προσοχή ισχυριζόμενη ότι ο ύποπτος ήταν ο φίλος της.

Την ώρα εκείνη ένα δεύτερο άτομο που δεν είχαν αντιληφθεί, πλησίασε τους αστυνομικούς και πυροβόλησε με πιστόλι, με αποτέλεσμα να τραυματίσει στον αυχένα τον 30χρονο αστυφύλακα.

Σημειώνεται, ότι και οι δύο φορούσαν κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα, αλλά η σφαίρα βρήκε τον αστυφύλακα στο κενό ανάμεσά τους. Ο δεύτερος αστυνομικός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο δράστης τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα η σφαίρα να τον τραυματίσει στο κεφάλι κάτω από το κράνος, χωρίς όμως να του προκαλέσει σοβαρό τραύμα.

Αμέσως μετά οι δύο δράστες και ενώ οι αστυνομικοί ήταν πεσμένοι στο έδαφος αιμόφυρτοι, τους άρπαξαν τα όπλα και τα κινητά τηλέφωνα βγάζοντας τις ζώνες τους και εξαφανίστηκαν με τη μοτοσικλέτα τους.

Ο 26χρονος αστυφύλακας μόλις οι δράστες απομακρύνθηκαν κατάφερε να σηκωθεί και με το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας ειδοποίησε την υπηρεσία του και ασθενοφόρο. Η γυναίκα συνελήφθη.

Και οι δύο διεκομίσθηκαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου ο 30χρονος εισήχθη στο χειρουργείο και η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Αμέσως μετά το περιστατικό εξαπολύθηκε από την Αστυνομία άγριο ανθρωποκυνηγητό αλλά οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.Μάλιστα, έχει τεθεί σε επιφυλακή όλη η δύναμη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ανακαλούνται οι άδειες των αστυνομικών, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δύο κακοποιοί.
Αστυνομικές πηγές εκφράζουν οργή και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για εν ψυχρώ «εκτέλεση», ωστόσο επισήμως αποφεύγουν ακόμη να αναφερθούν σε τρομοκρατική ή μη επίθεση.

πηγη :in.gr (Newsroom ΔΟΛ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails