Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

χασαποΣΕΡβικο .....

Φωτιά στο πολτικό σκηνικό με την υπόθεση Παυλίδη. Τα γεγονότα δικαιώνουν αυτούς που επέμεναν ότι με 151 βουλευτές , η κυβέρνηση βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί.

Πάντως το ενδεχόμενο εκλογών λόγω Παυλίδη , ως άλλος Συμπιλίδης, είναι το πιο μακρινό. Ύστερα από το μπαράζ πιέσεων, αύριο στην Βουλή αναμένεται "να ζητήσει από τους Βουλευτές της παράταξης του να ψηφίσουν υπέρ της Προανακριτικής , για να.... καθαρίσει το όνομά του και επειδή είναι στρατιώτης της ΝΔ, θα παραιτηθεί για το καλό της παράταξης και του τόπου".

Σίγουρα θέλει όσο τίποτε άλλο το προνόμιο της Βουλευτικής Ασυλίας , αλλά οι πιέσεις είναι αρκετά μεγάλες.

Την υπόθεση την είχε αρκετό καιρό στο συρτάρι του το ΠΑΣΟΚ. Υποστήριζαν οτι θα την έβγαζαν την κατάλληλη στιγμή. Είναι μια πολύ καλή πολιτική κίνηση του ΠΑΣΟΚ, που δείχνει να ξαναβρίσκει "το πνεύμα του νικητή".

Πάντως τα πράσινα στελέχη, έχουν καταγράψει το 2009 μια σειρά δράσεων που έχουν ισχυροποιήσει αρκετά τον κομματικό μηχανισμό. Ο Νίκος Αθανασάκης ήταν ο πρώτος που έθεσε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα την ανυπαρξία σοβαρού κομματικού μηχανισμού. Και δείχνει να πετυχαίνει διάνα.

Πάντως επιμένουν οι αναλυτές της Ιπποκράτους , να επιθυμούν τις εκλογές τον Οκτώβριο το νωρίτερο. Τότε μόνο θα υπάρχει σίγουρα αυτοδυναμία και 155-156 έδρες.

Εκτός και αν υπάρξει γκάφα... Το ελπίζει καιρό η ΝΔ , σταυροκοπιούνται στο ΠΑΣΟΚ.

Τα κόμματα της Αριστεράς, περνάνε τεράστια κρίση. Ακόμα και αν θα περίμενε κανείς σε καιρούς αντι-καπιταλιστικούς ,λόγω κρίσης, στην Ελλάδα η Αριστερά να έφτανε σε ποσοστά πάνω από 20 % , αντίθετως αναμένεται να κυμανθούν στα γνωστά χαμηλά τους επίπεδα.

Το ΚΚΕ, μη έχοντας πλέον τον φόβο της απώλειας των σκήπτρων του "αφεντικού" της Ελληνικής Αριστερής συνείδησης, αποφάσισε να αναλώσει ένα ολόκληρο συνέδριο στην "Δικαίωση" του ονόματος του Στάλιν.

Και από την άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ , βλέποντας τα διψήφια ποσοστά να αποτελούν μακρινό όνειρο, υπάρχει η γκρίνια που δεν επιτεύχθηκε συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ, με τους καλύτερους δυνατούς όρους(πχ 3-4 υπουργεία) , όταν στις δημοσκοπήσεις έπαιρνε 12-15 % .

Απόψεις που δεν θέλει ούτε να τις ακούει η Νεολαία του Κόμματος, που εκφράζει και το πιο ριζοσπαστικό του κομμάτι και είναι ο τροφοδότης του Αλ. Τσίπρα.

Ο ΛΑΟΣ είναι ίσως το κόμμα που θα απασχολήσει όσο κανένα άλλο, τους πολιτικούς αναλυτές στο εγγύς μέλλον. Ο πανέξυπνος Πρόεδρός του , Γ. Καρατζαφέρης είναι διατεθειμένος να κάνει ακόμα και το πιο παράδοξο.

Ποιός θα πίστευε το 2000, όταν τον έβλεπε να δίνει τον τεράστιο αγώνα για την ΝΔ από το Telecity τότε, ότι σε λίγους μήνες μετά τις εκλογές θα είχε δημιουργήσει το δικό του κόμμα και θα έμπαινε στην Ευρωβουλή πρώτα και στην Ελληνική Βουλή μετά ;

Η απάντηση υπάρχει. Αυτός που πιστεύει πως ο τρίτος Υποψήφιος για την μετά Καραμανλή εποχή , μαζί με Ντόρα και Αβραμόπουλο θα είναι ο Καρατζαφέρης.

Σενάριο, που ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά που έχει δίπλα του ο Καραμανλής δεν θέλει να του το λένε ούτε για αστείο. "Ξεχάστε τον μεσαίο χώρο" απαντάει σε συνομιλητές του.

Στα της Θεσσαλονίκης , πολιτικά δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο πέρα από τα ευτράπελα της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου στον Δήμο που γνωρίζει ότι έρχεται το τέλος....
Ένας βουλευτής πάντως της ΝΔ, που δεν φημιζόταν για την Καραμανλικότητά του, είναι οπαδός του δαχτυλιδιού σε Ντόρα διότι ανοίγει μια εκλόγιμη θέση στην Α' Θεσσαλονίκης.

Στο ΠΑΣΟΚ, μεγάλη έκπληξη αναμένεται στην Α' Θεσσαλονίκης με ένα όνομα που αναμένεται να ταράξει τα νερά και τις ισορροπίες. Ο Λάμπρος Σκόρδας , πρόεδρος του ΑΡΗ, πιθανότατα θα έχει ραντεβού στην Αθήνα το προσεχές Σαββατοκύριακο για να πεισθεί- κλειδώσει την υποψηφιότητά του.

Και μια που αναφερθήκαμε και στα των Αθλητικών, ας κλείσουμε με αυτά. "Αλλαξοκωλιές" στους επιθετικούς θα έχουμε αυτό το καλοκαίρι στην πόλη μας. Παπάζογλου στον ΠΑΟΚ , Γιάντσης στον ΑΡΗ, Μπακαγιόκο ή Χούτος στον ΗΡΑΚΛΗ. Πάντως το όνομα του κακού "Ιταλού" είναι το κόλπο γκρόσο που θέλει να κάνουν στον ΑΡΗ, αν τελικά η υπόθεση Παπάζογλου δεν έχει αίσιο τέλος και πουληθεί ο Σέρχιο Κόκε.

http://salonica-press.blogspot.com/2009/04/blog-post_1744.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails