Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Ωραια Πρωτοβουλία στη Βέροια από τους νέους ....

Στο πλαίσιο μιας περιβαλλοντικής αγωγής και με αφορμή τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα της Βέροιας, κυρίως σε σχέση με τη συμπεριφορά των οδηγών προς τα παιδιά και τους πεζούς, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Βέροιας, οι ΣΤ΄ τάξεις του 1ου και του 14ου Δημοτικού σχολείου της πόλης και η Αντιδημαρχία Παιδείας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Δράσεων του Δήμου, πραγματοποίησαν την Τετάρτη και Πέμπτη 8 & 9 Απριλίου μια πρωτότυπη δράση στους δρόμους της πόλης. Οι μαθητές με τις.... δασκάλες τους κες Χαρούλα Καρολίδου και Γεωργία Αναστασίου συνοδευμένοι από τον εκπρόσωπο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου, Αναστάσιο Ιγνατιάδη, διένειμαν ενημερωτικό υλικό που είχε τη μορφή «έκΚΛΗΣΗ», στα αυτοκίνητα που ήταν φανερά παράνομα παρκαρισμένα, εμποδίζοντας την πρόσβαση των πεζών στις διαβάσεις, στις παιδικές χαρές, στις αυλές των σχολείων και στα πεζοδρόμια, κάνοντας ουσιαστικά αδύνατη την κυκλοφορία των πεζών στην πόλη.

Οι μικροί μαθητές εξέφρασαν τα παράπονά τους στους οδηγούς σε μια προσπάθεια να τους ευαισθητοποιήσουν στο έντονο πρόβλημα που τα ίδια βιώνουν καθημερινά. Οι οδηγοί αλλά και οι περαστικοί που βρέθηκαν στη διαδρομή των παιδιών φάνηκαν προβληματισμένοι ενώ παραλάμβαναν της «κλήση τους» με συμπάθεια.
Ίσως τελικά παρόμοιες δράσεις από τα παιδιά της πόλης να είναι ένας απλός αλλά ουσιαστικός τρόπος διδαχής κυκλοφοριακής αγωγής προς τους μεγάλους.

http://kala-nea.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails