Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Νέο κύμα της γρίπης Α φοβάται ο Π.Ο.Υ.

Η επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποιεί για ένα δεύτερο κύμα του ιού της νέας γρίπης, το οποίο μπορεί να πλήξει τον κόσμο με μεγαλύτερη «εκδικητικότητα».
Η νέα γρίπη (γρίπη των χοίρων) μπορεί να υποχωρήσει πριν ξανακάνει την εμφάνισή της με πρωτοφανή δριμύτητα, προειδοποιεί η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) Μάργκαρετ Τσαν σε ....συνέντευξή της που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Financial Times.
«Αν το ποσοστό θνησιμότητας από τον ιό Α (Η1Ν1) δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί στον κόσμο, ένα δεύτερο κύμα του ιού μπορεί να ξεσπάσει πλήττοντας με μεγάλη εκδικητικότητα», τόνισε.

«Αν αυτό συμβεί, θα πρόκειται για την ισχυρότερη από τις επιδημίες που ο κόσμος θα πρέπει να αντιμετωπίσει στον 21ο αιώνα», δήλωσε η Τσαν.

«Ελπίζουμε ότι ο ιός θα εξαλειφθεί, γιατί αν δεν συμβεί αυτό, προχωράμε κατευθείαν προς μια μεγάλη επιδημία. Δεν προβλέπω το ξέσπασμα μιας πανδημίας. Ωστόσο αν θελήσω να υπεκφύγω και δεν έχουμε προετοιμαστεί, τότε θα έχω αποτύχει στο καθήκον μου. Προτιμώ να υπάρξει μια υπερβολή όσον αφορά την προετοιμασία, παρά το αντίθετο», διευκρίνισε η Τσαν.

Η επιδημία της νέας γρίπης, όπως έχει ονομάσει τη γρίπη αυτή ο Π.Ο.Υ., έχει προκαλέσει έως σήμερα το θάνατο 23 ανθρώπων (22 στο Μεξικό και έναν στις ΗΠΑ) και έχει εξαπλωθεί σε 20 χώρες.

Πηγη: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails