Τρίτη 19 Μαΐου 2009

«Μπλόκο» Βωβού για το γήπεδο...

Να μη χορηγηθεί άδεια εργασιών για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό πριν την οριστική απόφαση του ΣτΕ για το αν κρίνεται επιτρεπτή η κατασκευή του εμπορικού κέντρου, καλεί το ΥΠΕΧΩΔΕ με επιστολή του ο Μπάμπης Βωβός. Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ο εν λόγω επιχειρηματίας έκανε γνωστό πως θα αξιώσει αποζημίωση 280 εκατ. ευρώ αν τελικά το εμπορικό κέντρο δεν συμπεριληφθεί στη Διπλή Ανάπλαση. Αναλυτικά η ανακοίνωση:...

«Η διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική Α.Ε.» απέστειλε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. εξώδικη δήλωσή της, με την οποία, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της, τις καλεί να μην προχωρήσουν στην χορήγηση αδείας εκσκαφών, αντιστηρίξεων και λοιπών οικοδομικών εργασιών για το γήπεδο του Παναθηναϊκού προ της εκδόσεως της οριστικής αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία θα κρίνεται επιτρεπτή η κατασκευή εμπορικού κέντρου, βάσει των διατάξεων του άρθρου 12, παρ. 2β, του Ν. 3481/2006, δηλαδή με συντελεστή δομήσεως 1,6 και εμπορικές χρήσεις».

Η απόφαση του ΣτΕ θα καθαρογραφεί το λιγότερο σε 1-1,5 χρόνο. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει ζητήσει από τον δήμο εγγυήσεις, ότι θα πληρώσει όσο χρειαστεί για να απαλλοτριώσει και να αποζημιώσει τον επιχειρηματία, προκειμένου να περάσουν στην κυριότητα του δήμου τα στρέμματα και να ολοκληρωθεί το έργο.

πηγη: http://www.sport-fm.gr/article/177318

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιτροπή Πολιτών για την Διάσωση του Ελαιώνα

Τηλ.: 6932 424547 6976 266387 e-mail: elaionas@yahoo.gr, http://elaionas.wordpress.com

19-05-2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απαντώντας στην ανακοίνωση της εταιρίας «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική», ότι αν γίνει δεκτή από το ΣτΕ η προσφυγή των 130 πολιτών, τότε «θα αναζητήσει άμεσα τη ζημία της εταιρίας για την κατεδάφιση των βιομηχανικών κτιρίων και την αξία του υπάρχοντος οικοπέδου της, που υπερβαίνει το ποσόν των 280 εκατομμυρίων ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης του κατασκευασθέντος έργου» (Δελτίο Τύπου 18.05.2009), σημειώνουμε:

Ί Η εταιρία «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» αγόρασε τον Οκτώβριο του 2006 το σύνολο των 100 στρεμμάτων του οικοπέδου της ΕΤΜΑ αντί 50 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το σχετικό συμβόλαιο

Ί Η εταιρία «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» μεταβίβασε το Δεκέμβρη του 2007 στο Δήμο Αθηναίων την έκταση των 56 στρεμμάτων από το οικόπεδο της ΕΤΜΑ, η αξία της οποίας («δωρεά» υποτίθεται προκειμένου να λάβει διπλάσιο συντελεστή) αναφέρεται στο σχετικό συμβόλαιο ως 26 εκατ ευρώ.

Ί Η δαπάνη της κατεδάφισης των κτιρίων ανέρχεται κατά το μέγιστο σε 10 εκατ ευρώ.

Κατά συνέπεια το ενδεχόμενο αίτημα που αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» είναι αυθαίρετο, εντελώς ατεκμηρίωτο και υπερπολλαπλάσιο κάθε εύλογης αποζημίωσης για την απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας αυτής.

Ο κ. Βωβός μπορεί να έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει ό,τι θέλει. Πιθανόν ακόμη, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης να θεωρεί ως εύλογο ό,τι του ζητήσει ο κ. Βωβός.
Όμως, οι νόμιμες διαδικασίες προφανώς και δεν επιτρέπουν σε κανένα να πληρώσει «κερατιάτικα» από το Δημόσιο ταμείο.

Θα ήταν πρόκληση να χρησιμοποιηθεί κάθε ενδεχόμενο αίτημα της εταιρίας «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» ως ένα ακόμη μέσο πίεσης και εκβιασμού. Αρκετά με τις συκοφαντίες, τις απειλές, τους εκβιασμούς

Ας το πάρουν απόφαση: έχασαν.

Ο Ελαιώνας δεν θα γίνει βορά στα κερδοσκοπικά και περιβαλλοντοκτόνα σχέδια τους. Ο Ελαιώνας δεν είναι Βατοπέδι.

Η συγκεκριμένη ιδιοκτησία Βωβού πρέπει αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ να απαλλοτριωθεί -φυσικά με εύλογο τίμημα, που θα προσδιοριστεί με βάση τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες- σύμφωνα με το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα του 1995, προκειμένου να γίνει κοινόχρηστο πράσινο. Ο εν μέρει οικοδομημένος υπόγειος χώρος στάθμευσης μπορεί κάλλιστα να καλυφθεί με στρώση χώματος επαρκούς πάχους και να δεχθεί υψηλό πράσινο

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Related Posts with Thumbnails