Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Ισχυρή έκρηξη στην Eurobank Αργυροπύπολης , Τετ α τετ αστυνομίας δραστών....

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 04:07 τα ξημερώματα της Τρίτης σε υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank, στη συμβολή των οδών Γερουλάνου και Βουλιαγμένης, στην Αργυρούπολη.
Οι δράστες της επίθεσης είχαν προειδοποιήσει με τηλεφώνημά τους στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και η Αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές τόσο στην τράπεζα όσο και... σε σταθμευμένα οχήματα και διπλανά κτίρια. Το ισόγειο της τράπεζας σχεδόν ισοπεδώθηκε, ενώ δέντρα και μία κολώνα που βρίσκονταν μπροστά από το κτίριο κόπηκαν.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις προκύπτει πως οι δράστες είχαν τοποθετήσει σε βαλίτσα, στον προθάλαμο της τράπεζας, ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό. Πληροφορίες αναφέρουν πως χρησιμοποιήθηκαν 20 κιλά εκρηκτικής ύλης.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης που είχαν μεταβεί στην περιοχή ήλθαν τετ-α-τετ με τους δράστες, χωρίς να καταφέρουν να τους συλλάβουν.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, το πλήρωμα περιπολικού της Αμεσης Δράσης που περνούσε γύρω στις 3.30 από τη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Γερουλάνου, έξω από το υποκατάστημα της Eurobank, είδε τέσσερα άτομα που φορούσαν κράνη.

Ωστόσο, πριν οι αστυνομικοί κάνουν την παραμικρή κίνηση οι δράστες τους αιφνιδίασαν, τους απείλησαν με όπλα, ανέβηκαν σε δύο μοτοσικλέτες και εξαφανίστηκαν.

http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails