Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ απο τον ΕΣΔΕΠ στη τ. Διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών (Γκράβας)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
στη διωκόμενη δασκάλα Στέλλα Πρωτονοτάριου

Αύριο 16.6.2009 δικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η τ. Διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών (Γκράβας), δασκάλα Στέλλα Πρωτονοτάριου, για τις πρωτοβουλίες αυτής και των συναδέλφων της να εφαρμόσουν στο εν λόγω σχολείο πρωτοποριακές για τα.... δεδομένα της ελληνικής δημοτικής εκπαίδευσης μεθόδους ενσωμάτωσης των παιδιών μεταναστών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Καθηγητών του ΑΠΘ (ΕΣΔΕΠ) υιοθετεί το ομόφωνο μήνυμα συμπαράστασης που εξέδωσε για το σκοπό αυτό η Γ.Σ. του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ στις 28.5.2009.

Ο ΕΣΔΕΠ Α.Π.Θ. επιθυμεί να ενώσει και τη δική του φωνή στις εκκλήσεις για συμπαράσταση και αλληλεγγύη ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας στη διωκόμενη εκπαιδευτικό, που στο μόνο σφάλμα που υπέπεσε ήταν να πάρει στα σοβαρά την αποστολή της στις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή και οι συνάδελφοί της καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους. Το δύσκολο έργο της ένταξης και της ενσωμάτωσης των παιδιών των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία αρχίζει από το χώρο της Παιδείας. Το έργο αυτό σε καμιά περίπτωση δεν προάγεται με ποινικές διώξεις διδασκάλων. Δεν νοείται η Ελληνική Πολιτεία, αντί να χρησιμοποιήσει τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να ενθαρρύνει, να στηρίξει και να καθοδηγήσει τους άξιους εκπαιδευτικούς με θετικές ενέργειες και δράσεις στον τομέα αυτό, να κινητοποιεί τους διωκτικούς της μηχανισμούς σα νάχει να κάνει με εγκληματίες. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της και θα αθωώσει πανηγυρικά την διωκόμενη δασκάλα. Σε διαφορετική περίπτωση, η χώρα μας δεν θα αποφύγει μιά ακόμη καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Θεσσαλονίκη, 15 Ιουνίου 2009


Για το Δ.Σ. του ΕΣΔΕΠ Α.Π.Θ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails