Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Το αργότερο τον Μάρτιο οι εκλογές... «παίζουν» και το φθινόπωρο!

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με αφορμή το ενδεχόμενο συναινετικής εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, αφού με τα σημερινά δεδομένα και με βάση τις θέσεις που έχουν διατυπώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο δείχνουν μονόδρομος.
Απρόσμενη χαρακτηρίζει μερίδα του φιλοκυβερνητικού τύπου την απόφαση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσει κανέναν για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Μάρτιο στην Βουλή, με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ να μην μπορούν... από μόνοι τους να επιλέξουν τον πρόεδρο της αρεσκείας τους!
Αφού, λοιπόν, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν κανέναν για την εκλογή Προέδρου θα χρειαστεί σε κάθε περίπτωση η συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι θα υποστηρίξει την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια, αλλά με ανανεωμένη τη λαϊκή εντολή, αφού δηλαδή διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές.
Πάντως, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών παραμένει ανοιχτό και για το φθινόπωρο, αφού πολλοί τις συνδέουν με την κατάρτιση του προϋπολογισμού και την κατάσταση της οικονομίας
http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2009/06/blog-post_1635.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails