Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Δήλωση του υπουργού Παιδείας για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ...

«Σήμερα, 19 Ιουνίου από τις 12.00 το μεσημέρι ανακοινώνονται ήδη τα πρώτα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων.
Αναγνωρίζοντας την αγωνία των μαθητών και των γονέων τους, φέτος τα αποτελέσματα ανακοινώνονται πέντε ημέρες νωρίτερα από ότι την προηγούμενη χρονιά.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουμε στα χέρια μας οι επιδόσεις των μαθητών είναι βελτιωμένες σε σχέση με πέρυσι. Περισσότερα γραπτά βαθμολογήθηκαν πάνω από τη βάση του 10. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα παιδιά θα έχουν φέτος πρόσβαση στην ....Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Από ό,τι φαίνεται οι μαθητές ήταν καλά προετοιμασμένοι.
Θέλω καταρχάς και καταρχήν να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου και να δώσω τις πιο θερμές ευχές μου στους μαθητές- τους πρωτοετείς φοιτητές πλέον - που κατόρθωσαν με πολύ κόπο και θυσίες να περάσουν το κατώφλι του Πανεπιστημίου. Είναι πράγματι ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή των νέων ανθρώπων, η έναρξη μια συναρπαστικής περιπέτειας στη γνώση, στις εμπειρίες, στην κοινωνική ζωή.
Όμως θέλω με την ίδια έμφαση να τονίσω ότι οι μαθητές που αυτή τη φορά δεν τα κατάφεραν, έχουν πολλές ακόμη ευκαιρίες. Από μια και μοναδική εξέταση δεν κρίνεται ούτε η ευφυΐα, ούτε η κατάρτιση, ούτε η αξία. Όσοι πραγματικά επιθυμούν να περάσουν στο Πανεπιστήμιο δεν πρέπει να απογοητευθούν, αλλά να ξαναπροσπαθήσουν. Όμως η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν είναι μονόδρομος – Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες για τους νέους ανθρώπους.
Θα ήταν λάθος αν μια τέτοια στιγμή ξεχνούσε κανείς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που κάποιες φορές είχαν περισσότερο άγχος και αγωνία για τις εξετάσεις από τους ίδιους τους μαθητές. Η συμπαράσταση των γονέων και η αφοσίωση των εκπαιδευτικών στο λειτούργημά τους διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία των νέων ανθρώπων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails