Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Η νεολαία, τα blogs και η αδιαφορία ανατρέπουν τις στημένες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 7ης Ιουνίου

Οι ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου είναι οι πρώτες εκλογές στην Ελλάδα που γίνονται για πρώτη φορά μέσα σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό από ό,τι έχουμε δει ως τώρα. Σε αυτές τις εκλογές είναι πασιφανές πως η τηλεόραση και οι βαρόνοι των ΜΜΕ έχουν απολέσει το μονοπώλιο της ενημέρωσης και τα στημένα παιχνίδια που μέχρι πρότινος ενορχήστρωναν σε βάρος του ελληνικού λαού, δεν μπορούν πλέον να.... τα παίζουν με την ίδια δυνατότητα που είχαν στο παρελθόν. Τα πράγματα για το μονοπώλιο ΤΙΒΙ και βαρόνων έχουν δυστυχώς αλλάξει για αυτούς και ευτυχώς για τους πολίτες. Οι στημένες δημοσκοπήσεις υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανατραπούν και να δούμε μεγάλες και απίθανες εκπλήξεις να "ξεπετάγονται" μέσα από τις κάλπες.
Οι παράγοντες που συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση είναι η νεολαία, τα blogs και εν γένει το διαδίκτυο, αλλά και η γενική αδιαφορία των ψηφοφόρων που παρατηρείται στο εκλογικό σώμα. Το είδαμε και εξάλλου στις συγκεντρώσεις των πολιτικών αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων με τους μεταφερόμενους οπαδούς από όλη την Ελλάδα, αλλά που όμως οι πλατείες δεν γέμιζαν με τίποτα. Πέρασαν οι παλιές καλές εποχές των μεταφερόμενων οπαδών. Η Νεολαία είναι ένας αστάθμητος παράγοντας που κανείς δεν ξέρει πως πρόκειται να εκφρασθούν οι νέοι, όταν θα φτάσουν μπροστά στην κάλπη. Η ηλικία των 18-40 επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις σε αυτές τις εκλογές σε όλους τους δημοσκοπούντες.
Τα blogs και γενικότερα το διαδίκτυο έχουν καταφέρει να "σπάσουν" την ελεγχόμενη ενημέρωση και συμβάλλουν και αυτά στο κομμάτι που τους αναλογεί στον επηρεασμό της κοινής γνώμης.
Οπότε ας μην βιάζονται οι δημοσκόποι και τα αφεντικά τους. Η νεολαία, τα blogs και η αδιαφορία θα ανατρέψουν τις στημένες δημοσκοπήσεις τους.
Ν.Κ

http://lefteria.blogspot.com/2009/06/blogs-7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails