Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2009

Επαναστατικός Αγώνας και Σέχτα : Νέα δεδομένα βλέπουν οι Αμερικανοί


Ποιος δολοφόνησε τον αστυνομικό Νεκτάριο Σάββα; Η ελληνική αστυνομία συνέκλινε το προηγούμενο διάστημα στο ότι η δολοφονία θα πρέπει να αποδοθεί στη "Σέχτα Επαναστατών". Εν τούτοις ανάλυση της εξειδικευμένης αμερικανικής εταιρεία αναλύσεων σε θέματα μυστικών υπηρεσιών και τρομοκρατίας «Stratfor Global Intelligence» έρχεται να περιπλέξει τα δεδομένα, καθώς υποστηρίζει, ότι την ευθύνη για την δολοφονία του αστυνομικού στα Άνω Πατήσια έχει ο «Επαναστατικός Αγώνας» και όχι η «Σέχτα Επαναστατών».
H εταιρεία αναφέρει ότι... οι πρακτικές του «Επαναστατικού Αγώνα» έχουν ομοιότητες με την δράση της «17 Nοέμβρη» και επισημαίνει πως το επίπεδο κινδύνου αυξάνεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα.
Σε ανάλογα συμπεράσματα έχει προβεί και το Στέιτ Nτιπάρτμεντ. Εκτιμάτε δηλαδή ότι ο Επαναστατικός Αγώνας αντικατέστησε την δράση και τον ιδεολογικό χώρο που τις προηγούμενες δεκαετίες κάλυπτε η «17 Νοέμβρη».
H αμερικανική εταιρεία Stratfor Global Intelligence καταλήγει συμπερασματικά ότι τα μέλη του Eπαναστατικού Aγώνα είναι άκρως επικίνδυνα, καθώς παλαιότερα απέφευγαν τα κτυπήματα που θα προκαλούσαν πολλά θύματα και προειδοποιούσαν για τα σημεία επίθεσης, ενώ τώρα δολοφονούν χωρίς να ενδιαφέρονται για τις συνέπειες.

http://www.foreignpress-gr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails