Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Σε διαθεσιμότητα o διευθυντής των Αγροτικών Φυλακών Αγιάς Χανίων

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο διευθυντής των Αγροτικών Φυλακών Αγιάς Χανίων και προϊστάμενος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Μιχάλη Κυριακάκη (ο οποίος είχε τοποθετηθεί επικεφαλής ως αρχαιότερος διευθυντής Φυλακών), με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης.
Επίσης, ο κ. Νικόλαος Δένδιας διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης εις βάρος του, όπως και τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, με την εντολή να ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Ιουλίου 2009.
Οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Δένδιας προέβη στις προαναφερθείσες ενέργειες είναι η αιφνιδιαστική υποβολή παραίτησης του κ. Κυριακάκη από την υπηρεσία, όπως και η ενημέρωση του υπουργού Δικαιοσύνης από την Διευθύντρια Σωφρονιστικής Πολιτικής Χριστίνα Πέτρου ότι επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μεταγωγή του κρατουμένου Παναγιώτη Βλαστού (ο οποίος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου) από τις φυλακές Τρικάλων στις φυλακές Νέας Αλικαρνασσού. Μεταγωγή η οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, ύστερα και από την αρνητική εισήγηση του Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργου Μητρόπουλου.
Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του διευθυντή των φυλακών Αγιάς από την Υπηρεσία, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και της Προκαταρκτικής Εξέτασης, ανάλογα με τα αποτελέσματα των οποίων θα διενεργηθούν τα νόμιμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (www.naftemporiki.gr)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails