Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από νέα έκρηξη σε καμίνι της ΛΑΡΚΟ

Νέα έκρηξη σε καμίνι της ΛΑΡΚΟ σημειώθηκε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι της Τετάρτης, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 25χρονου εργαζομένου και τον τραυματισμό ακόμη τεσσάρων συναδέλφων του.
Από τους τέσσερις τραυματίες οι δύο είναι σοβαρά και έχουν ήδη μεταφερθεί στο ΚΑΤ, λόγω των εγκαυμάτων που έχουν υποστεί, ενώ οι άλλοι δύο φέρουν ελαφρά εγκαύματα.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, στο... συγκεκριμένο καζάνι (αρ.5) , όπου σημειώθηκε η έκρηξη, είχε διαπιστωθεί βλάβη εδώ και μία εβδομάδα.
Όλο αυτό το διάστημα, το μετάλλευμα παρέμεινε μέσα στο καζάνι, όπου αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες. Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι ομάδα εργαζομένων πήγαν στο συγκεκριμένο καζάνι για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες, ώστε να το αδειάσουν.
Πριν καν αρχίσουν τις διαδικασίες, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, το καζάνι τρύπησε και η πυρακτωμένη λάβα έπεσε πάνω στους εργαζόμενους.
Ήδη στην περιοχή έχει φτάσει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής, που λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για εγκαταστάσεις προπανίου, που βρίσκονται κοντά στο σημείο του δυστυχήματος.
Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου είχε σημειωθεί έκρηξη σε καμίνι της ΛΑΡΚΟ με επίσης έναν νεκρό.

πηγη:Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails