Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Αύριο στις 8 το Debate Καραμανλη - Παπανδρέου. Δείτε τους όρους της συμφωνίας

Αύριο βράδυ επίσης στις 8 θα διεξαχθεί η τηλεμαχία κοινός Debate μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου κάτω από συγκεκριμένους όρους με τους οποίους συμφώνησαν οι όροι αυτοί έχουν ως εξής:
«Κανόνες για την τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Καραμανλή και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ.Α. Παπανδρέου για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
1. Η τηλεοπτική συζήτηση θα γίνει την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 20.00, σε στούντιο της ΕΡΤ.
2. Συντονίστρια της εκπομπής είναι η κ. Μαρία Χούκλη από την ΕΡΤ.
3. Διάταξη πολιτικών και συντονιστή: Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στέκονται όρθιοι σε πόντιουμ απέναντι ο ένας στον άλλον με το δημοσιογράφο συντονιστή να στέκεται μεταξύ τους σε διάταξη τριγώνου....

4. Η διάρκεια της συζήτησης είναι 75 λεπτά, δομημένη σε πέντε 15λεπτες ενότητες.

5. Η σειρά των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η εξής:

i. Οικονομία- Ανάπτυξη

ii. Κοινωνικά θέματα - Παιδεία

iii. Κράτος - Δημόσια Διοίκηση

iv. Περιβάλλον-Υποδομές

v. Εξωτερική πολιτική

6. Ο χρόνος τοποθέτησης του κάθε αρχηγού είναι: Τρία λεπτά για κάθε πρωτολογία, τρία λεπτά για κάθε δευτερολογία και ένα λεπτό για κάθε τριτολογία. Η συντονίστρια παρουσιάζει με ουδέτερο τρόπο τη θεματολογία κάθε ενότητας σε ένα λεπτό.

7. Η συζήτηση ολοκληρώνεται με τρίλεπτες γενικές τοποθετήσεις των δύο αρχηγών με αντίστροφη σειρά της εκλογικής τους δύναμης στη Βουλή. Πρώτος ο Γ.Α. Παπανδρέου και ακολουθεί ο Κώστας Καραμανλής.

8. Ως χώρος επιλέγεται το κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης.

i. Το σκηνικό είναι ουδέτερο. Οι κάμερες ίδιου τύπου.

ii. Ο χειρισμός της κάθε κάμερας με δυνατότητα επιλογής. Η μετάδοση της εικόνας του πολιτικού αρχηγού όταν απαντά δεν διακόπτεται. Γενικό πλάνο μεταδίδεται σε χρόνους του συντονιστή.

iii. Ειδικός χώρος για δημοσιογράφους (press room) υπάρχει επίσης κοντά στο χώρο διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης.

9. Μπροστά στους πολιτικούς αρχηγούς υπάρχει ρολόι για να παρακολουθούν το χρόνο. Ο χρόνος εμφανίζεται στην οθόνη μόνον κατά τα τελευταία 15΄΄.

10.Δεν γίνεται διακοπή για διαφημίσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Επίσης, μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά τη συζήτηση δεν εκπέμπονται μηνύματα πολιτικών κομμάτων από όλα τα κανάλια που θα μεταδώσουν τη συζήτηση. Εκφράζεται η προτροπή των κομμάτων προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς να μεταδώσουν την τηλεοπτική συζήτηση σε απευθείας σύνδεση με την ΕΡΤ. Αναμετάδοση μπορεί να γίνει και μέσω Internet από ηλεκτρονικές σελίδες των κομμάτων.

11.Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης δεν επιτρέπεται αναγγελία ή εμφάνιση κάρτας για τηλεφωνικές μετρήσεις ή άλλη έκφραση προτίμησης. Τηλεοπτικές συζητήσεις για το περιεχόμενο ή άλλα στοιχεία της συζήτησης δεν επιτρέπονται έως όταν ολοκληρωθεί η μετάδοση της συζήτησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails