Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Δήλωση Παπαρήγα για τις εκλογές

«Είναι γεγονός, είναι αλήθεια, ότι η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, που γίνεται με ευθύνη βεβαίως της κυβέρνησης, γίνεται ακριβώς λόγω της οξυμένης οικονομικής κρίσης. Η πλουτοκρατία του τόπου, οι επιχειρηματίες και βεβαίως και τα δύο κόμματά τους, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκουν από αυτές τις εκλογές, ο καθένας για λογαριασμό του, να βγει μια ισχυρή κυβέρνηση, μια κυβέρνηση ικανή να δώσει διέξοδο, όχι στο λαό, αλλά στην απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου. Μια κυβέρνηση ικανή να πάρει καινούργια, πιο βάρβαρα, πιο άγρια μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, σε βάρος του εργαζόμενου λαού.
Πρέπει να τους χαλάσουμε τα .... σχέδια και η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη είναι μια καλή ευκαιρία. Ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να πάρουν μέτρα υπέρ του λαού, δεν θέλουν, δεν μπορούν, και με αυτή την έννοια η μόνη ελπίδα που έχει ο λαός είναι να τους χαλάσει τα σχέδια, να καταδικάσει και τους δυο, να τους αποδυναμώσει και να φέρει το λαό, το λαϊκό κίνημα ένα βήμα μπροστά, σε θέση επίθεσης για να αντιμετωπίσει τη νέα λαίλαπα που έρχεται.
Για να γίνει δυνατός, ο λαός μία βασική προϋπόθεση είναι να βγει από τις εκλογές δυνατό το ΚΚΕ – αδύνατοι και οι δυο τους. Δεν είναι σε θέση, δεν μπορούν, δεν θέλουν να δώσουν λύση στα προβλήματα, γιατί πριν απ’ όλα εφαρμόζουν, όπως γίνεται και σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ, την ίδια στρατηγική, την ίδια επιλογή, που είναι απολύτως ενταγμένη στη λογική του μεγάλου κεφαλαίου, του ελληνικού και του ευρωπαϊκού. Και επομένως, ναι, είναι καλή ευκαιρία η κάλπη να δώσει κάτι καινούργιο, που δεν το έδωσαν οι ευρωεκλογές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails