Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Στο εδώλιο 15 αγρότες από τη Νέα Μανωλάδα ... για ψευδείς δηλώσεις στον ΕΛΓΑ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν δεκαπέντε αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Νέας Μανωλάδας, σε βάρος των οποίων η Εισαγγελέας Αμαλιάδας άσκησε ποινική δίωξη για υποβολή ψευδών βεβαιώσεων με δόλο προκειμένου να εξαπατήσουν το δημόσιο. Οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν είναι σε βαθμό πλημμελήματος και η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη, μετά από σχετικό πόρισμα του ΕΛΓΑ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι δεκαπέντε αγρότες σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία, το... έτος 2006 υπέβαλλαν αιτήσεις στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να αποζημιωθούν για τον παγετό που είχε πλήξει τις καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μανωλάδας στις 4 Νοεμβρίου του 2006.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε στην πορεία, ο κάθε αγρότης εξ αυτών δεν είχε υποβάλλει μόνο μία αίτηση, αλλά διαπιστώθηκαν παρατυπίες με διπλές και τριπλές αιτήσεις που αφορούσαν τα ίδια αγροτεμάχια και τα οποία είχαν δηλωθεί στον ΕΛΓΑ, είτε από συγγενικά πρόσωπα των αγροτών, είτε επρόκειτο για ίδια αγροτεμάχια που είχαν δηλωθεί στη μία αίτηση σε ένα συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα και σε άλλη αίτηση σε άλλο δημοτικό διαμέρισμα, με δεδομένο ότι πολλές φορές τα όρια είναι μεταξύ δύο δημοτικών διαμερισμάτων.

http://www.patrisnews.gr/newsItem.php?id=1285

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails