Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα, κυρίως στην κεντρική Ελλάδα, προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα με τους θυελλώδεις ανέμους και τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν από το πρωί σε όλη τη χώρα.
Δρόμοι και υπόγεια διαμερίσματα πλημμύρισαν, σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, ενώ αποκολλήθηκαν πινακίδες και τέντες.
Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Αττική είναι οι περιοχές, όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα προβλήματα με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να επιχειρούν για την αντιμετώπισή τους.
Ειδικότερα... στην Ηλεία, ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε περισσότερα από 30 δέντρα, προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα στο δίκτυο επτά κοινοτήτων της Αρχαίας Ολυμπίας. Συνεργεία της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή, αλλά και στα Κρέστενα, όπου, επίσης, έπεσαν
14 δέντρα, στον Πύργο δέκα και στην Αμαλιάδα τέσσερα. Για την απομάκρυνση επτά ξεριζωμένων δένδρων έσπευσαν συνεργεία της Πυροσβεστικής και στην Πάτρα, καθώς επίσης και στο Μεσολόγγι, όπου έπεσαν τέσσερα δέντρα.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο ορεινό δίκτυο της Αχαΐας, ενώ σε δημοτικά διαμερίσματα κοντά στον Πύργο της Ηλείας, αλλά και σε περιοχές κοντά στην Αρχαία Ολυμπία προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια, αλλά και σε αγροτικές καλλιέργειες.

Επιπλέον, στο Μεσολόγγι οι άνδρες της Πυροσβεστικής προχώρησαν σε απάντληση υδάτων σε πέντε περιπτώσεις, στο Αγρίνιο σε 25 και στη Ναύπακτο σε άλλες πέντε, ενώ στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, λόγω πλημμύρας σε δρόμο, χρειάστηκε η επέμβαση των Πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από τα αυτοκίνητά τους.

Στην Αττική, το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής δέχθηκε 15 κλήσεις για κοπές ξεριζωμένων δέντρων, αλλά και για απομάκρυνση διαφόρων αντικειμένων (πινακίδων, τεντών κ.λπ.), που αποκολλήθηκαν από τον δυνατό αέρα. Πάντως, γύρω στις 18:00 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πειραιώς, τμήμα της οποίας είχε αποκλειστεί, λόγω πλημμυρισμένου οδοστρώματος.

Πάντως, η μετεωρολόγοι προβλέπουν σταδιακή βελτίωση του καιρού αύριο από τα δυτικά.

Πηγή: naftemporiki.gr ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails