Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Χριστούγεννα και Τζόγος Ο πίνων μεθά, ο παίζων χάνει και ο νεοέλληνας τζογάρει


Αυτό σίγουρα είναι κοινή διαπίστωση τα τελευταία χρόνια στην έρημη τούτη χώρα.
Τι σημαίνει η λέξη τζογαδόρος; Προέρχεται από ότι βρήκα από το ιταλικό giuoco που σημαίνει τυχερό παιχνίδι , αναφέρεται στον συστηματικό παίκτη τυχερών παιχνιδιών και σίγουρα ο νεοέλληνας είναι ένας από αυτούς. Το έχουν σπρωξει οι καταστάσεις βλέπετε στον τζόγο , μιας και νομίζει πως από εκεί θα καταφέρει να πληρώσει το νοίκι , το ρεύμα (που όλο και ανεβαίνει) και να πάρει και κανά δωράκι μέρες που έρχονται. Η αλήθεια είναι όμως πως ένα πολύ μικρό ποσοστό παικτών που τζογάρουν είναι κερδισμένοι και αυτό μάλλον δεν ξεπερνά το....

10%, τους υπόλοιπους βλέπετε τους τρώει η γκανιότα.

Σύμφωνα με μια έρευνα η άμοιρη Ελλάδα είναι στην τρίτη θέση παγκόσμιος στο τζογάρισμα , όσο τιμητικό μπορεί να είναι αυτό , μετά το Χονγκ Κονγκ και την Μασαχουσέτη. Η έρευνα μάλιστα αναφέρει ότι ο Έλληνας ξοδεύει 2,05% του ετησίου του εισοδήματος στον τζόγο. Αν μιλήσουμε λοιπόν για την γενιά των 700 ευρώ , ένα μεγάλο μέρος της οποίας τζογάρει με όνειρο ένα καλύτερο αύριο, μιλάμε για ένα ποσό ετησίως περίπου 200€ κατά κεφαλήν, μιλώντας πάντα με μέσους όρους γιατί αυτά τα νούμερα μπορεί να είναι κατά περιπτώσεις πολύ μεγαλύτερα. Αν υπολογίσουμε βέβαια και τον παράνομο τζόγο καθώς και τα τυχερά παιχνίδια μέσω ιντερνετ μάλλον αυτό το νούμερο εκτοξεύετε. Δηλαδή το 90% από όλους αυτούς χάνουν ένα ωραιότατο Σαββατοκύριακο σε κάποιο σαλέ χιονοδρομικού κέντρου συντροφιά με το έτερο ήμιση , το οποίο θυσιάζεται , χρηματικά πάντα, με όνειρο το κέρδος.

Ο Έλληνας λοιπόν φαίνεται ότι το έχει στο αίμα του τον τζόγο , είτε από συνήθεια , είτε από ανάγκη. Και ενώ οι περισσότεροι ξέρουν αυτό τους καταστρέφει , όπως το αλκοόλ ή το τσιγάρο, είναι το ίδιο δύσκολο γι αυτούς να το κόψουν , μη σας πως και δυσκολότερο. Από την πλευρά μου δηλώνω ότι είμαι μέσα στην ομάδα των τζογαδόρων (περιστασιακός μάλλον παρά συστηματικός) , όχι όμως με σκοπό το κέρδος αλλά καθαρά την διασκέδαση. Δεν μπορώ να υπολογίζω ότι ένα καλό στοίχημα το μήνα θα μου ξεπληρώσει το κινητό. Αυτό είναι αρρώστια! Αν όμως φτάσεις σε ένα επίπεδο να παίζεις τόσα ώστε όταν τα χάσεις να μην σου λείπουν , και μόλις κερδίσεις κάτι να το κανείς κάβα για να διασκεδάσεις την επόμενη φορά χωρίς να έχεις κόστος , τότε μάλλον είσαι σε καλό δρόμο και μπορείς να διασκεδάσεις με τα τυχερά παιχνίδια.

Επειδή λοιπόν έρχονται ημέρες Χριστουγέννων με μεγάλη ροή τυχερών παιχνιδιών από λαχεία μέχρι ρουλέτες και χαρτιά η συμβουλή μου είναι μια.

Διασκεδάστε και μην το παρακάνετε δεν είναι ανάγκη τα Χριστούγεννα να βγάλετε όλα τα σπασμένα της χρονιάς .

Άλλωστε δεν αξίζει να χάσετε λεφτά και στην συνέχεια να χαλάσετε όλο αυτό το μαγικό κλίμα των Χριστουγέννων

http://news24gr.blogspot.com/2009/12/blog-post_4222.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails