Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

"Το 2010 χρονιά ανατροπών" δηλώνει ο Παπανδρέου από την Μυτιλήνη

Στις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός μετά τον Αγιασμό των υδάτων σημείωσε "Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι εδώ, στη Μυτιλήνη, σε αυτόν τον τόπο με τον οποίον είμαι δεμένος με την ιστορία.
Ο Ελληνικός λαός ξέρει ότι η χώρα μας είχε πάρει λάθος πορεία, ξέρει τις δυσκολίες, τις ζει καθημερινά από τη δυσπραγία της οικονομίας, μέχρι και την αδικία από την ίδια την Πολιτεία.
Ξέρει όμως, και είναι βαθιά μου πίστη, ότι έχουμε τεράστιες δυνατότητες. Δυνατότητες από το ανθρώπινο δυναμικό, τον πλούτο του περιβάλλοντος, της παράδοσης μας, τον ίδιο τον πολιτισμό μας. Αλλά αυτές οι δυνατότητες απαξιώθηκαν, υποβαθμίστηκαν, πνίγηκαν πολλές φορές από το παρασιτικό κατεστημένο, από κατεστημένες αντιλήψεις.
Γι’ αυτό, το 2010 είναι χρονιά ανατροπών, μεγάλων αλλαγών. Για να... βάλουμε τα θεμέλια για ένα διαφορετικό κράτος, ένα κράτος που θα σέβεται τον πολίτη, το βιός του, τον κόπο του, το φιλότιμό του, την πρωτοβουλία του, το κέφι του, τα όνειρα του. Θεμέλια για ένα κράτος που θα διέπεται από κοινωνική δικαιοσύνη και ευνομία, θα προστατεύει τα δικαιώματα του πολίτη.
Και αυτές τις αλλαγές, τις μεγάλες ανατροπές του 2010 θα τις κάνουμε μαζί. Μαζί με τον Ελληνικό λαό, με ειλικρίνεια, με αίσθηση κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και σιγουριάς.
Ξέρουμε πού πάμε. θα γίνουν μεγάλες αλλαγές. θα χρειαστούν όλοι, να βοηθήσουν, αλλά είμαι αισιόδοξος. Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει απόφαση, υπάρχει σιγουριά.
Χρόνια Πολλά, πρώτα από όλα, σε αυτούς που γιορτάζουν, και καλό χρόνο για όλους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails