Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Αυλαία για πέντε Εξεταστικές

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των Εξεταστικών Επιτροπών, με πρώτη την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, καθώς στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί η σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ.
Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις έξι το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.
Θα ακολουθήσει την Τετάρτη η συζήτηση για την υπόθεση της «SIEMENS», οι δε εργασίες και των δύο Εξεταστικών Επιτροπών θα γίνονται παράλληλα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, αναμένεται να ολοκληρώσουν το έργο τους και να παραδώσουν τα πορίσματα τους μέσα σε 6 με 7 εβδομάδες.
Όπως ανέφερε ο κ. Πετσάλνικος μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο και των πέντε Εξεταστικών Επιτροπών, καθώς θα συγκροτηθούν άλλες τρεις, που θα διερευνήσουν τις ....υποθέσεις των υποκλοπών, του "Γερμανού" και του Χρηματιστηρίου.
Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, από τα προβλήματα της οικονομίας, ο κ. Πετσάλνικος υπενθύμισε ότι στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συμφωνήθηκε ομόφωνα, η πλήρης διαλεύκανση όλων των υποθέσεων που συγκλόνισαν την Ελλάδα.
Να σημειωθεί ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου θα γίνει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος.
Επίσης, τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, η συζήτηση για την διαφάνεια και την αντιμετώπιση της διαφθοράς, την οποία είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Την ερχόμενη Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, θα συζητηθεί η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και την Παρασκευή η επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ σχετικά με τη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης.


ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails