Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Σε ελεύθερη πτώση η οικοδομή στη Μεσσηνία

Στην ίδια κατάσταση, να κινείται δηλαδή σε αρνητικό πρόσημο, βρίσκει την αγορά κατοικίας στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή η νέα χρονιά.
Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η κάμψη της οικοδομικής δραστηριότητας, ως αποτέλεσμα της πτώσης της αγοράς κατοικίας, η οποία ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του 2008 και μετά, θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και τη νέα χρονιά.
Η κατήφεια που επικρατεί στην τοπική κοινωνία μετά.... την ανάπαυλα των εορτών, με την αγορά παγωμένη και συρρικνούμενη, με τα νοικοκυριά σφιγμένα και φοβισμένα, έχει ως αποτέλεσμα ένας από τους δυναμικούς κλάδους της οικονομίας να βρίσκεται σε παραγωγικό… ναδίρ.
Όπως μας έλεγαν χαρακτηριστικά τις προηγούμενες ημέρες κατασκευαστές και άνθρωποι της αγοράς, «εδώ και μήνες δεν κουνιέται φύλλο και οι αγοραπωλησίες των κατοικιών είναι ελάχιστες».
Με τη γλώσσα των αριθμών εκτιμάται ότι η οικοδομική δραστηριότητα σημείωσε μέσα σ’ ένα χρόνο περαιτέρω πτώση. Μόνο στην περιφέρεια της πόλης ανεγείρονται πλέον νέες οικοδομές, όπου τα οικόπεδα είναι ακόμα φτηνά και αποτελούν οικογενειακές περιουσίες, που πρέπει να αξιοποιηθούν για τους ίδιους τους κατόχους τους.


http://www.tharrosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails